Koronavírus: az aranylabdás államelnök remek kis dalban hív harcba a betegség ellen

Vágólapra másolva!
2020.03.31. 14:44
George Weah, a Monaco, a PSG és a Milan korábbi világklasszis labdarúgója, 1995 aranylabdása, Libéria államelnöke egy dalban hívja fel honfitársai figyelmét arra, mennyire fontos a koronavírus-járvány elleni harc, és hogy a fertőzés megelőzése érdekében mit tanácsos tenniük.

„Elkaphatja az édesanyátok, az édesapátok, a testvéretek, fogjunk hát össze, vonuljunk harcba mindannyian, és győzzük le ezt a halálos betegséget! – egyebek mellett ezt énekli az államelnöki pozícióba 2018 elején beiktatott George Weah, akit a helyi Rabbis zenekar női kórusa kísér a mintegy hatperces, a gyakori és alapos kézmosásra figyelmeztető, a vírus terjedését is elmagyarázó dalban. – Európától Amerikáig, Amerikától Afrikáig legyen mindenki nagyon óvatos, a biztonságunk mindennél fontosabb!”„Elkaphatja az édesanyátok, az édesapátok, a testvéretek, fogjunk hát össze, vonuljunk harcba mindannyian, és győzzük le ezt a halálos betegséget! – egyebek mellett ezt énekli az államelnöki pozícióba 2018 elején beiktatott George Weah, akit a helyi Rabbis zenekar női kórusa kísér a mintegy hatperces, a gyakori és alapos kézmosásra figyelmeztető, a vírus terjedését is elmagyarázó dalban. – Európától Amerikáig, Amerikától Afrikáig legyen mindenki nagyon óvatos, a biztonságunk mindennél fontosabb!”

ÍME, A DAL − HANGOT RÁ!

Solo Kelbah, az olasz és francia bajnok labdarúgóból lett államelnök szóvivője a dal néhány nappal ezelőtti megjelenésekor meg is indokolta, miért ezt a módszert választották a felvilágosításra:

„A libériaiak többségének nincs Facebookja, de még internetje sem, viszont mindenki hallgat rádiót. Rengeteg adóállomás játssza a dalt, bízunk benne, hogy hatékony eszközt választottunk az üzenet célba juttatására.”

Libériából eddig hivatalosan csak néhány megbetegedést jelentettek, de félő, hogy a járvány Afrikára is lecsap, és a higiéniai hiányosságok miatt pusztítóbb lesz, mint más földrészeken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik