Koronavírus: törölt események, zárt kapus meccsek Európa-szerte – a keddi hírek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 15:28
null
Olaszországban jó időre a Juventus–Inter volt az utolsó élvonalbeli mérkőzés (Fotó: AFP)
Európa és a világ különböző pontjairól érkeznek híradások a koronavírus miatt zárt kapussá tett, elhalasztott vagy épp törölt sporteseményekről. Alábbi, folyamatosan frissülő hírfolyamunkban ezeket a híreket gyűjtjük össze egy helyen, hogy könnyebb legyen áttekinteni őket.

MAGYARORSZÁG

Idehaza szerdán dőlhet el, milyen intézkedéseket vezetnek be, és azok hogyan érintik a sportrendezvényeket. Lakatos Tibor, az operatív törzs vezetője kedd délutáni sajtótájékoztatóján közölte, javaslatot nyújtottak be Magyarország kormányának a közelgő sportesemények megrendezéseinek protokolljáról.

A sajtótájékoztatóról bővebben itt olvashat!

Giuseppe Sannino két hét távollét után visszatért a Honvédhoz, a keddi tréning már az olasz szakember vezetésével zajlott, aki a szerdai, Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen ott lehet a kispadon. Alessandro Recenti viszont nem volt ott a tréningen: a másodedző a klub hivatalos oldalának tájékoztatása szerint családi okok miatt, saját kérésére szerződést bontott az egyesülettel.

KÜLFÖLD

Olaszországban már hétfő este határoztak arról, hogy áprilisig felfüggesztik a labdarúgó-bajnokság küzdelmeit. A járvány terjedése miatt az olasz szövetség vészforgatókönyveket dolgozott ki arra az esetre, ha nem sikerülne befejezni a tervezett időpontig a bajnokságot (Serie A). Kedden egyeztetett a FIGC az Olasz Olimpiai Bizottsággal (CONI), a kormány és a hatóságok képviselőivel, a részletekről itt olvashat.

• Kedden Spanyolországban döntött arról a labdarúgóliga, hogy zárt kapuk mögött kell lejátszani minimum a következő két forduló összecsapásait. A spanyol labdarúgók érdekvédelmi szervezete (AFE) hivatalos közleményben jelezte: a játékosok egészségének megőrzése érdekében nem elég, ha zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzéseket a La Ligában, el is kellene halasztani azokat.

Németországban egységes döntés még nincs, ugyanakkor az északi régiókban egyre súlyosabb a helyzet, a szerdai Mönchengladbach–Köln találkozót nem látogathatják nézők, míg a hétvégén jó eséllyel egyedül az Union Berlin–Bayern München meccsen lehetnek jelen a szurkolók. A Bayern München hazai mérkőzéseit április közepéig nézők nélkül rendezik meg.

• Angliában, a Premier League-ben is újabb óvintézkedések várhatóak – végleges döntés még nincs. A Manchester Cityt irányító Pep Guardiola amondó, hosszú távon nincs értelme mérkőzéseket rendezni nézők nélkül.

Lengyelországban és Csehországban szintén zárt kapus minden sportesemény, amely nagyobb tömegeket mozgathat meg.

A román bajnokságban például a hónap végéig zárt kapus mérkőzések lesznek, Szlovákiában két hét szünet van, Ausztriában szintén szünetet rendeltek el.

• Több Bajnokok Ligája- és Európa-liga-meccset is zárt kapuk mögött rendeznek.

• A nyár két fő sporteseménye, a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia ugyancsak veszélybe került: a Tuttosport információi szerint több európai szakszövetség is azzal a kéréssel fordult az UEFA-hoz, hogy legalább egy évvel tolja el az Eb megrendezését a koronavírus terjedése miatt. Ami az olimpiát illeti, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság álláspontja szerint a tokiói játékok a programnak megfelelően július 24-én megkezdődnek, de a koronavírus-járvány miatt folyamatosan téma a halasztás lehetősége is – ezúttal a Wall Street Journal írt erről, a tokiói szervezőbizottság egyik tagjára hivatkozva.

A közvetítőmódul betöltése néhány pillanatot igénybe vehet...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik