Koronavírus: a PSG megállapodott játékosaival a fizetéscsökkentésről

Vágólapra másolva!
2020.04.09. 15:22
A francia bajnok PSG vezetői megállapodtak a játékosok fizetésének csökkentéséről, Új-Zélandon tovább halasztották a labdarúgók bajnoki rajtját, rövidebb lesz a sífutók idénye.

Megállapodott játékosaival a fizetéscsökkentésről a Paris Saint-Germain. A Bajnokok Ligájában negyeddöntős francia bajnok vezetősége megfelezte azoknak a labdarúgóknak a bérét, akik több mint havi 100 ezer eurót keresnek, a többieknek ennél kisebb mértékben csökkentette a járandóságát. Azok, akik 50 és 100 ezer között keresnek, 40, míg az 50 ezer alatt keresőknek 30 százalékos bevételkiesést fogadtak el.Paris Saint-Germain. A Bajnokok Ligájában negyeddöntős francia bajnok vezetősége megfelezte azoknak a labdarúgóknak a bérét, akik több mint havi 100 ezer eurót keresnek, a többieknek ennél kisebb mértékben csökkentette a járandóságát. Azok, akik 50 és 100 ezer között keresnek, 40, míg az 50 ezer alatt keresőknek 30 százalékos bevételkiesést fogadtak el.

Új-Zéland labdarúgó-szövetsége május utolsó hétvégéjéig halasztotta a szezon rajtját, amely rendszerint április közepén indul. A csapatok számára május 16-ig az edzések is tilosak.

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Ottawa Senators mind a hat fertőzött alkalmazottja meggyógyult. DJ Smith vezetőedző beszámolója szerint az öt játékos és egy klubalkalmazott egyikének sem voltak nagyon komoly tünetei. A betegek nevét nem hozták nyilvánosságra.

A világjárvány miatt rövidebb évaddal számol az északi sízőknél Pierre Mignerey, a nemzetközi szövetség (FIS) versenyigazgatója. Csütörtöki sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy a sífutók világkupa-sorozatát változatlanul november vége és március között tartanák meg, de az eddigieknél kevesebb viadallal és rövidített hétvégi etapokkal.

„A versenynaptárt kellene mielőbb véglegesíteni, mert egy-egy vk-esemény utolsó pillanatban történő törlése nagyon sokba kerül” – mondta Mignerey.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik