Koronavírus: a bajnokság szünetel, a kupaelődöntőt lejátszották

Vágólapra másolva!
2020.03.22. 11:08
null
Üres lelátók előtt rendezték meg a hongkongi kupaelődöntőt (Fotó: AFP)
Hongkongban a labdarúgó-bajnokság (Premier League) szünetel, de zárt kapuk mögött megrendezték a helyi FA-kupa elődöntőjét, a kantoni R&F pedig tizenegyesekkel legyőzte a Tai Pót. A mérkőzés rendezésének körülményei nem mindennaposak, ugyanis 14 napos automatikus karantén van érvényben azokra, akik Kínából Hongkongba utaznak.

 

Április negyedikéig hivatalosan is szünetel a hongkongi bajnokság, amelyet korábban a sztrájk, most pedig a koronavírus-járvány terjedése hátráltatott. A Kínából Hongkongba utazókra automatikus 14 napos karantén vár. A helyi futballvezetők azonban úgy gondolták, a nehéz körülmények ellenére az FA-kupa elődöntőjét megrendezik, zárt kapuk mögött – ugyanakkor az interneten élőben közvetítették, ráadásul mindenki számára ingyenesen hozzáférhetően.

A Tai Po a bajnoki listavezető R&F-et fogadta, az 1–1-es rendes játékidőt követően a kétszer 15 perces hosszabbítás is 1–1-es eredményt hozott, így jöhettek a tizenegyesek. Ebben a kantoni R&F bizonyult jobbnak, így bejutott a fináléba, amelyben az Eastern AA lesz az ellenfele.

Az R&F kivételes csapat a hongkongi bajnokságban: az egyetlen olyan együttes, amely kínai játékosokat is foglalkoztat. Abból a szemszögből ez kevésbé meglepő, hogy az R&F a kínai Szuperligában ugyanilyen néven szereplő alakulat fiókcsapata, viszont a hongkongi Premier League-ben az egyetlen, amelynek kínai futballistái vannak – szám szerint négy.

Az R&F a kínai Kantonban játssza mérkőzéseit, ami érződik is a nézőszámain: a 2000 fő befogadására alkalmas stadionban a legutóbbi idényben 707 volt az átlagnézőszám, amivel a 10 csapatos hongkongi ligában a 7. a rangsorban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik