Klub-vb: lendületben a házigazda, a River ellen folytathatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.15. 19:26
null
Az el-Ajn a második meccsét is megnyerte – ezúttal lényegesen simábban (Fotó: AFP)
A japán Kasima Antlers lesz a Real Madrid ellenfele a klubvilágbajnokságon, mivel a negyeddöntőben 3–2-re legyőzte a mexikói Guadalajarát. A River Plate az el-Ajnnal találkozik a négy között, a házigazda simán legyőzte az Espérance de Tuniszt a másik ágon.

Pedig jól kezdett a mexikói csapat, hiszen már a 3. percben vezetett Brizuela egyéni akciója után Zaldívar fejes góljával (0–1), de a szünet után egy kontra végén Nagaki egyenlített, majdSerginho büntetőjével már a japánok vezettek, Abe pedig a 84. percben eldöntötte a továbbjutás kérdését (3–1) – az ellenfél a ráadásban egy Léo Silva-öngóllal már csak kozmetikázni tudott (ez előtt büntetőt védett a japánok kapusa, hiába). 3–2




A River Plate ellenfele gyakorlatilag negyedóra alatt kiderült, Mohamed Ahmad már a 2. percben vezetéshez juttatta a rendezőt, majd Husszein el-Sahat növelte az előnyt, mindkétszer Rajan Jaszlam Mohamad volt az előkészítő (0–2). A második félidőben Bandar Mohammed is eredményes volt Caio centerezése után, így a Team Wellington elleni selejtezőt 0–3-ról, tizenegyesekkel megnyerő el-Ajn 3–0-ra legyőzte az afrikai BL-t megnyerő Espérance de Tuniszt.



KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ARAB EMÍRSÉGEK
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Kasima Antlers (japán)–CD Guadalajara (mexikói) 3–2 (Nagaki 49., Serginho 69. – 11-esből, Abe 84., ill. Zaldívar 3., Léo Silva 94. – öngól)
ES Tunisz (tunéziai)–el-Ajn (arab emírségekbeli) 0–3 (Ahmad 2., el-Sahat 16., Mohammed 60.)

KORÁBBAN
SELEJTEZŐ
el-Ajn (arab emírségekbeli)–Team Wellington (új-zélandi) 3–3 – tizenegyesekkel 4–3

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Kasima Antlers (japán)–Real Madrid (spanyol)
el-Ajn (arab emírségekbeli)–River Plate (argentin)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik