Klub-vb: elkészítették a decemberi torna sorsolását

Vágólapra másolva!
2018.09.04. 10:35
Kedden Zürichben elkészítették a 2018. december 12–22-e között az Egyesült Arab Emírségben rendezendő klubvilágbajnokság programját.

 

 

A torna első mérkőzését december 12-én a rendező ország bajnoka, az el-Ajn és az óceániai térség legjobbja, a Team Wellington vívja.

A párharc győztese az afrikai BL-győztessel, míg az ázsiai BL-győztes a mexikói CS Guadalajarával csap össze a negyeddöntőben. Előbbi párharc nyertese az elődöntőben a Libertadores-kupa győztesét kapja, utóbbi a Real Madriddal találkozik majd.

A Libertadores-kupa jelenleg a negyeddöntőnél jár, négy argentin (Independiente, River Plate, Boca Juniors, Atlético Tucumán), három brazil (Palmeiras, Cruzeiro, Gremio) és egy chilei (Colo-Colo) van még versenyben.

Afrikában a tunéziai Espérance de Tunis és az Étoile du Sahel, az angolai 1º de Agosto, a Kongói DK-beli TP Mazembe, az algériai ES Sétif, a marokkói Vidad Casablanca, a guineai Horoya, illetve az egyiptomi al-Ahli harcol a végső győzelemért.

Ázsiában a negyeddöntőben az iráni Eszteglal és Perszepolisz, a katari al-Szadd és al-Duhail, a dél-koreai Szuvon Bluewings és Csonbuk Hyundai Motors, a japán Kasima Antlers, illetve a kínai Tiencsin Csüancsien van még versenyben.

15. KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ARAB EMÍRSÉGEK
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
December 12.:
el-Ajn (arab emírségekbeli)–Team Wellington (új-zélandi)

NEGYEDDÖNTŐ
December 15.:
afrikai BL-győztes–el-Ajn/Team Wellington
December 15.: ázsiai BL-győztes–CD Guadalajara (mexikói)

ELŐDÖNTŐ
December 18.:
Libertadoras-kupa-győztese–afrikai BL-győztes v. el-Ajn/Team Wellington
December 19.: ázsiai BL-győztes v. CD Guadalajara (mexikói)–Real Madrid (spanyol)

A 3. HELYÉRT és DÖNTŐ
December 22.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik