Sorozatban harmadszor is klubvilágbajnok a Real Madrid!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.22. 17:25
null
Vinícius Júnior ünnepli "öngólpasszát" (Fotó: AFP)
A papírformának megfelelően megvédte elsőségét a Real Madrid a klubvilágbajnokságon, sorozatban harmadszor is diadalmaskodva a sorozatban.


KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ARAB EMÍRSÉGEK
DÖNTŐ
El-Ajn (arab emírségekbeli)–Real Madrid (spanyol) 1–4 (0–1)
Abu Dzabi,
Zajed Sports City Stadion, 40 696 néző. V: Marrufo (egyesült államokbeli)
El Ajn: Ejsza – M. Ahmad (Bandar,63.), Fajez, K. Hasszan, Siotani – el Sahat, T. Doumbia, Jaszlam, Caio – Berg (N. Jahia, 75.), M. Abdulrahman.Vezetőedző: Zoran Mamic
Real Madrid:Courtois – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric, M. Llorente (Casemiro, 82.), Kroos (
Ceballos, 70.)– L. Vázquez (Vinícius Júnior, 84.), Benzema, Bale.Vezetőedző: Santiago Solari
Gólszerző: Siotani (86.), ill.Modric (14.), Llorente (60.), S. Ramos (79.), Jahja (91. – öngól)

A HARMADIK HELYÉRT

River Plate (argentin)–Kasima Antlers (japán) 4–0

Magabiztosan nyilatkozott a mérkőzés előtt a Real Madrid mestere, Santiago Solari, aki arra készült, hogy miután a klubbal játékosként már megnyerte a klubvilágbajnokságot, edzőként is megtegye ezt. Mint elmondta Solari, a sorozat nagy szerelmese volt egész életében, gyerekkorában még az iskolából is kilógott egy bárba, hogy onnan nézze az oktató-nevelő munkánál izgalmasabbnak ígérkező mérkőzéseket.

1996-ban már játékosként, a legendás River Plate színeiben vívhatott (vesztes) döntőt a Juventus ellen, 2002-ben a Reallal diadalmaskodott, hét évre a mexikói Atlante színeiben érdemelt ki egy bronzérmet – most pedig kényelmes tempóban is megnyerte a döntőt a csapata az emírségekbeli el-Ajn ellen.

Csak az első pár perc volt izgalmas, egy Real-kapufa után Sergio Ramosnak kellett hatalmasat mentenie Husszejn el-Sahat lövésénél, de aztán Luka Modric szép góllal bizonyította, hogy 2018 az ő nagy éve, majd pár kihagyott Real-helyzet után Marcos Llorente lőtte meg élete első realos gólját (és nem sikerült kicsire).

Ezután már csak annyi kérdés maradt, hogy utoléri-e a sorozat örök góllövőlistáján Cristiano Ronaldót Gareth Bale (nem érte utol), értékesít-e egyet rengeteg zicceréből Karim Benzema (nem értékesített), lő-e még egy gólt a Real (nem lőtt, de Sergio Ramos fejelt egy szép gólt, az őt végig froclizó közönség nagy szomorúságára), pályára lép-e a gólöröme közben Ramostól nagy ölelést kapó Isco (nem, Dani Ceballos, Casemiro és Vinícius Júnior állt be csereként), és szépít-e az el-Ajn (igen, a japán Siotani Cukasza elképesztően nagy gólt szerzett fejjel, ezzel elsőként két különböző klub színeiben is eredményes lett a sorozat fináléjában, de a ráadásban az egyiptomi Nader Jahja öngólt vétett).

Természetesen nem múlhatott egy pár rekord nélkül a mérkőzés: Toni Kroos ötödik győzelmét aratta a sorozatban, a Real sorozatban harmadszor kapott aranyérmet, összességében negyedszer, ez utóbbival a Barcelona elé lépett, a spanyol csapatok (a Világkupát is ideértve) 11 sikerrel pedig megelőzték a 10-nél álló brazilokat.

PERCRŐL PERCRE

Gareth Bale lett a gólkirály és az aranylabdás is. Pontosabban a riveres Rafael Santos Borré lett a társgólkirály. Caio lett az ezüstlabdás, Borré meg a bronzlabdás.

Sergio Ramos és Marcelo 20. trófeáját nyerte a Real Madrid színeiben, Francisco Gento 23-nál tart, Manuel Sanchís 21-nél.

93. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

93. perc Caio passzát el-Sahat tízről jobbal a léc fölé vágja! Nem lesz Modric idei negyedik döntője is 4–2...

91. PERC NO MEG EGY ÖNGÓL! Vinícius Júnior ad be a jobb alsó elől, a menteni akaró NADER JAHJA meg félmagasan a jobb sarokba talál, öt méterről. 1–4!

Négy perc a ráadás!

89. perc Pár szabálytalanság maradt csak a hajrára.

Real: 12 meccs a sorozatban, 11 kapott góllal.

86. PERC ITT A SZÉPÍTÉS! Caio jobbról középre ível egy szabadrúgást, a Benzemát megelőző japán japán CUKASZA SIOTANI 11 méterről élete gólját fejeli a bal felső sarokba. 1–3!

84. perc Vinícius Júnior be, Vázquez le.

82. perc Llorente le, Casemiro be.

Ramos Iscót köszöntötte gólja után az oldalvonalnál.

79. PERC SERGIO RAMOS GÓLLAL ÜNNEPLI 20. REALOS TRÓFEÁJÁT: Modric jobbról érkező szögletét hat méterről, középről a jobb sarokba fejeli, félmagasan. Ejsza még beleért, de 0–3!

76. perc
De nagy mentés! Bale lőne ballal 16-ról, de ment előle az utolsó pillanatban Abdulrahman! A kipattanót jobbról éles szögből a kapusba lőtte aztán a walesi.

75. perc Nader Jahia be, Berg le.

74. perc Caio elől ment hatalmasat Courtois, védve a hatméteres, kapuskirúgás utáni lövést, Caio aztán balra ível, de Jaszlam az ötös sarkától ballal az égbe lő.

Kroos: az egyetlen ötszörös klub-vb-résztvevő, és az egyetlen ötszörös nyertes. C. Ronaldo marad négynél. 2013-ban Kroos a Bayern Münchennel diadalmaskodott itt.

70. perc Kroos le, Dani Ceballos váltja.

67. perc AmelAbdulrahman be, Mohamed Abdulrahman le. Csatár helyett középpályás.

66. perc Marcelo ballal 40-ről majdnem meglepi a kapust, akit nem sokkal előtte Modric passza után jobbal, öt méterről telibe talált Bale. Kissé bale-ról. Ilyen a mai Bale-szerencse.

63. perc A bekk Ahmad le, a szélső Mohamed Bandar váltja.

62. perc Berg elől ment fejjel az ötösön Varane el-Sahat jobbról szálló beadása után, majd Bale töri középről, középtávolról a jobb alsó mellé a labdát.

Llorente 10. idénybeli meccsén megszerezte első kanadai pontját. Sőt, mi több: ez volt első realos találata! Nem kicsire sikeredett.

60. PERC NA, EZ ALIGHANEM EL IS DŐLT! MARCOS LLORENTE szétbombázza a jobb alsó sarkot Ahmad elé fejelt labdája után, éppen a védő lába között, 22 méterről. Jobbal: 0–2!

59. perc
Modric ütempasszát Benzema az ötös jobb sarka elől a kapusba pazarolja!

A Real három döntőt vívott eleddig a sorozatban, mindig nyert, akár csak a Corinthians, de a brazilok csak kettőt játszhattak.

57. perc TOVÁBB! Llorente ütközik a nekifutó Fajeznek, de nincs büntető. Járt volna...

56. perc
Bale már a kapust is kicselezte, de pontatlanul ível vissza ollóra középre a 16-osra Marcelónak.

55. perc Hosszas variálás után Jaszlam előáll egy pocsék kornerrel, majd jobbal kapura lő a 16-os jobb sarka elől... bedobás.

52. perc
Bale balról Benzema elé passzol, aki 14-ről, középről jobbal nem sokkal lő félmagasan a bal sarok mellé. Surcolta is picit a labda a kapufát.

50. perc MAJDNEM! Benzema passzát Modric balról ballal középre adja, ment fejjel Hasszan, Vázquez nyolcméteres fejesénél is, az újabb kipattanót meg nem sokkal ollózza a léc fölé tízről Bale!

47. perc Bale kicselezi a balon Ahmadot, majd magát is, az oldalvonalon túlra. Doumbia meg megint megrúgja kezdésként Kroost. A kis konzervatív.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

A Real Madrid sorozatban harmadszor nyerheti meg a klubvilágbajnokságot, ezzel a Real lehet a sorozat legeredményesebbje.

Még egy Bale-gól, és utoléri a klubvilágbajnokságok örök góllövőlistáján a 7 találatos Cristiano Ronaldót.

Utoljára 2012-ben kapott ki a döntőben európai csapat: akkor a Corinthians lepte meg a Chelsea-t egy nullára.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Alakul, alakul, Sergio Ramos kap sárga lapot, a felezőnél kegyetlenül odalép Caiónak.

42. perc
Benzema nagyon befűzi a balon Ahmadot, beadását Bale ballal tízről a léc fölé bombázza, de kellett ehhez a bevetődő Fajez is.

40. perc DETTÓ!
Kroos balról okosan Modric elé gurít, aki jobbal 19-ről a jobb alsó felé lövi meg nagy erővel a labdát, de Ejsza eléri, az előtte sertepertélő Ramos ellenére is.

40. perc NAGY VÉDÉS!
Kroos jobbról érkező kornerét Bale hétről a léc alá fejelné, Hasszan mellől, de hatalmasat véd Ejsza.

Ne keverjük őt össze a nagy Caióval, aki már 43 éves. Az egykori interes és nápolyi örök ígéretről van szó.

36. perc
Caio szépen cselezget a balon, a harmadik után lemeszeli Carvajal. Szabadrúgás. A brazilt 3 éve hárommillió euróért vette el el-Ajn, a japán Kasimától.

35. perc
Végre valami: Carvajal passzol Vázqueznek, aki jobbról jobbal laposan középre ad, de Benzema hét méterről jobbal a léc fölé pazarolja ziccerét.

33. perc
Leült a meccs, Llorente jogos reklamálása és kis lökése dobja csak fel a hangulatot.

Modric az előző kiírásban aranylabdás lett, előtte ezüstlabdás.

Előtte a Real utolsó 13 klub-vb-s gólját a BBC szerezte: hatot C. Ronaldo, 5-öt Bale, 2-t Benzema.

Modric 14 realos góljából 12-t a 16-oson kívülről ért el, egyébként 10-et jobbal, 4-et ballal lőtt.

Érdekes: Modric alig ért labdába Krooshoz képest, csak lőtt egy gólt.

28. perc Kroos passzát Vázquez balról ballal középre nyesi, szépen lép ki Ejsza, majd még szebben vetődik aztán ki Bale elé, szintén Kroos indítása után.

26. perc
Ahmed nagyot rúg Llorentébe, de megússza, sárga lap nincs.

21. perc
Bale ballal 12-ről Ejszába lő, majd Bale passza után sokat vár Benzema, nem lő, ment előle Fajez. A szöglet után Ramos nem sokkal fejeli a labdát a jobb sarok mellé!

Ismerős? A horvát mester, Mamic egykori hatszoros válogatott, játszott a Bochumban, a Leverkusenben és a Dinamo Zagrebben is, védelmi mindenesként, és 1998-as vb-ezüstérmes!

17. perc MELLÉ!
Carvajal jobbról középre gurít, kissé jobbról, jobbal Vázquez meg milliméterekkel lő a jobb alsó mellé, 12 méterről.

15. perc
Caio lő gólt, lesről. Jó döntés.

14. PERC NA, EZ MÁR BENT VAN, VEZET A REAL! LUKA MODRIC futtatja a jobbon Vázquezt, aki középre passzol Benzemának, ő lekészíti a horvátnak, Modric meg ballal 20-ról a jobb alsó sarokba tekeri a labdát. Kicsit potyaízű, de 0–1!

12. perc MICSODA MENTÉS!
El Sahat kap jó passzt Marcelótól, fejjel, kicselezi Ramost, majd az ötös elől, középről a bal alsóba lőne, de hatalmasat véd bal lábbal Ramos!

11. perc
Bale indítását Benzema kissé balról ballal a rövid sarok mellé méri, jó hét méterről.

8. perc
Kroos passzát Bale is a léc fölé méri a 16-os előteréből.

6. perc Varane rosszul éri el becsúszva Caio balról érkező passzát, ment Berg elől, de Abdulrahmané a labda, ám a balról érkező beadás meg Courtois kapusé.

5. perc Marcelo balról középre settenkedik, és jobbal a bal felső fölé lő, méternyivel.

4. perc KAPUFA!
Kroos lép el a balon, beadását Benzema elől a jobb oldali kapufa tövére menti becsúszva Hasszan.

2. perc
Kiderült: Ramost nem szeretik itt. Fütty.

1. perc Doumbia máris hatalmasat lök Krooson.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A spanyolok tiszta fehérben, az el-Ajn tiszta feketében.

A klubvilágbajnoki címvédő madridiak ebben az évtizedben már a tizenhetedik trófeájukat szerezhetik meg: a Bajnokok Ligáját négyszer, a klub-vb-t és az európai Szuperkupát háromszor, a spanyol bajnokságot, a Spanyol Kupát és a spanyol Szuperkupát pedig egyaránt kétszer nyerték meg ebben az időszakban.

„Úgy kalkuláltunk, hogy a Libertadores-kupa-győztes argentin River Plate-tel találkozunk a fináléban, mi sem számítottunk rá, hogy az el-Ajn legyőzi a dél-amerikaiakat az elődöntőben. Jószerével nem is ismerjük szombati riválisunkat, úgyhogy kihívás a mérkőzés. Nyerni akarunk, ez nem is kérdés” – mondta a döntő kapcsán Toni Kroos, a királyiak német válogatott középpályása.

Akárcsak 2016-ban és tavaly, az idén is győzelmi eséllyel lép pályára a klubvilágbajnokság döntőjében a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid, amely az emírségekbeli el-Ajn együttesével csap össze szombaton Abu-Dzabiban.

Sorozatban harmadszor nyerheti meg a klubvilágbajnokságot a Real Madrid, ha a szombati döntőben legyőzi az emírségekbeli el-Ajnt.

A Real Madrid fiatal támadóját, Marco Asensiót a klubvilágbajnokság elődöntőjében kellett lecserélni, miután ő is csereként állt be. A klub orvosai izomsérülést állapítottak meg nála.

Minden cikkünk a klubvilágbajnokságról ITT!

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ EL-AJN–REAL MADRID KLUBVILÁGBAJNOKI DÖNTŐ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik