Kína: Cannavaro csapata lett a bajnok, Zahavi a gólkirály

Vágólapra másolva!
2019.12.01. 13:41
null
Cannavaro (középen) edzőként első élvonalbeli bajnoki címét ünnepelhette (Fotó: IC Photo)
Véget ért az idei kínai élvonalbeli bajnokság, amelynek utolsó fordulójában Fabio Cannavaro listavezető csapata, a Kuangcsou Evergrande magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a Sanghaj Senhua felett, és ezzel megőrizte kétpontos előnyét a második helyen záró pekingi Kuoan előtt, amely 3–2-re győzött a Santung Luneng ellen – utóbbi mérkőzést egyébként Kassai Viktor vezette.

Fabio Cannavaro ezzel edzői pályafutása első élvonalbeli bajnoki címét szerezte – a Kuangcsou nyolcadszor nyerte meg a kínai Super League-t. Az Evergrande 30 bajnokiból 23 győzelem mellett 3 döntetlent és 4 vereséget mutató mérleggel zárt, s kapta a legkevesebb, s szerezte a bajnokságban a legtöbb gólt.

A gólkirályt azonban mégsem az Evergrande adta, hanem a 12. helyen végző városi rivális Kuangcsou R&F, amelynek színeiben a 27 meccsen pályára lépő Erin Zahavi 29 gólt szerzett – az izraeli csatárnak jól ment idén, hiszen az Eb-selejtező sorozatban Harry Kane mögött a második lett a góllövőlistán.

Az utolsó fordulóban Zahavi már nem talált be, nem úgy Marko Arnautovic, aki a Sanghaj SIPG színeiben négy gólt szerzett a Sencsen ellen 6–0-ra megnyert meccsen – a maradék kettő gólon Oscar és Hulk osztoztak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik