Clarence Seedorf folytatná a munkát Kamerunban (Fotó: AFP)

A politikus szerint a nemzeti csapat a péntekig tartó Afrikai Nemzetek Kupáján nem futballozott hatékonyan, játéka monoton és kiszámítható volt, ráadásul nem akadt igazi vezéregyéniség a keretben.

„Nagy nehézségeket okozott számára a csapat kezelése, a rend és a fegyelem fenntartása. Nem alkalmas erre a munkára, ideje távoznia” – idézi a Clarence Seedorf szövetségi kapitányról is véleményt formáló Narcisse Mouelle Kombit a BBC.

Az Egyiptomban zajló tornán a kameruni válogatott címvédőként csupán a nyolcaddöntőig jutott, mivel ott 3–2-re kikapott Nigériától. Kombi szerint mindez megerősítette, hogy az edző nem képes győztes mentalitású csapatot építeni, pedig az állam gondoskodott a megfelelő felkészüléshez szükséges körülményekről, a játékosok pedig fejenként 32 millió kameruni frankot (16 millió forint) kaptak

A sportminiszter közölte: már beszélt a labdarúgó-szövetség elnökével, és megkérte, aktiválja azt a záradékot Seedorf szerződésében, amely lehetővé teszi annak megszüntetését.

A játékosként négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Seedorfot vezetőedzőként eddig elkerülték a jó eredmények, az AC Milan, a kínai Sencsen FC, a Deportivo La Coruna és a kameruni válogatott sem szerepelt jól az irányításával.

A 43 éves szakvezető a kiesést követően úgy fogalmazott, örömmel folytatná a munkát, mert látott ígéretes jeleket csapata játékában.