Játékossors: Wesley Sneijder bejelentette a visszavonulását

Vágólapra másolva!
2019.08.12. 19:40
null
Sneijder a jövőben már csak meccset nézni szeretne... (Fotó: AFP)
Bejelentette profi pályafutása befejezését Wesley Sneijder, a 134 válogatottságával holland csúcstartó, aki holland, spanyol, olasz és török bajnoki címet is ünnepelhetett, s a 2010-es vb-n ezüstérmes lett hazája nemzeti csapatával. A 35 éves középpályás legutóbb a katari al-Garafánál szerepelt, s az előző idény végén lejárt a szerződése.

 

Noha már az előző idény végén lejárt a szerződése a katari al-Garafánál, csak hétfőn jelentette be hivatalosan Wesley Sneijder, hogy nem folytatja tovább a profi pályafutását.

A 35 éves – immár – exjátékos elárulta, a jövőben sem szakad el a labdarúgástól, szülővárosa, Utrecht futballegyleténél lesz a tulajdonosi körhöz kapcsolódó üzleti klub tagja, s a csapat mérkőzéseit a frissiben kibérelt névre szóló skyboxából nézi majd meg.

„Imádom Utrecht városát, s a klub vezetőivel gyakran beszélgettünk arról, hogy a jövőben, ha befejezem a játékot, valamilyen formában csatlakozzak hozzájuk. Ez most megvalósult, s én már alig várom az új idényt” – idézi a 134-szeres holland válogatott középpályást az FC Utrecht hivatalos honlapja.

Sneijder a pályafutását az Ajax akadémiáján kezdte, majd a felnőtteknél töltött öt éve alatt, 2002–2007 között egy bajnoki címet (2004), két kupagyőzelmet (2006, 2007) és egy szuperkupasikert (2006) mondhatott magáénak, majd a Real Madridhoz igazolt. Itt 2008-ban ünnepelhetett bajnoki címet, majd 2010-ben már az Inter színeiben tarolt: olasz bajnok, illetve kupa- és szuperkupagyőztes lett, s a csapattal Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnoki címet is nyert. Egy évvel később még egy olasz kupagyőzelmet begyűjtött, majd 2013 januárjában a Galatasarayhoz ment.

A törököknél töltött négy és fél idénye alatt két-két bajnoki és szuperkupasiker, valamint három török kupagyőzelemmel bővítette a trófeagyűjteményét, aztán a francia Nice-nél próbálkozott, ám öt hónap és nyolc meccs után az arab világ felé vette az útját, méghozzá 2018 januárjában az al-Garafához.

Sneijder a holland válogatottban rekordot jelentő 134 alkalommal szerepelt, 31 gólt szerzett, a 2004-es Eb-től a 2014-es vb-ig minden nagy tornán a keret tagja volt, s a 2010-es világbajnokság hozta pályája csúcsát: négy gólt szerzett, közben ezüstéremig vezette az „oranjét” és a góllövőlista harmadik helyén zárt, majd megválasztották a torna második legjobb játékosának és bekerült az álomcsapatba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik