Játékossors: nyolc idény után távozik Higuaín – de az idősebb – a csapatától

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 06:55
null
Federico Higuaíntól elköszönt a Columbus Crew (Fotó: Twitter)
Federico Higuaín ideje lejárt a Columbus Crew-nál – ezt az amerikai élvonalban (MLS) szereplő klub hivatalos honlapján jelentette be. A 34 éves argentin támadó, akinek öccse a Juventusban futballozó Gonzalo, 2012 óta játszott az együttesben.

 

A rutinos támadó 210 tétmérkőzésen 59 góllal búcsúzik az együttestől, miután Tim Bezbatchenko, a Columbus vezérigazgatója bejelentette, nem hosszabbítják meg az idény végén lejáró szerződését. Ez aligha lepte meg Higuaínt és a klub szurkolóit: csupán tizennégy bajnokin játszott az évadban, s teljesen perememberré vált.

Az idősebb Higuaín testvér a River Plate-nél nevelkedett, de ott sosem volt alapember, légióskodott Mexikóban és Törökországban (América, Besiktas), illetve hazájában az Independiente, a Godoy Cruz és a Colón játékosa volt eddig.

Federicót 2012-ben az év újoncának választották az MLS-ben, háromszor került be az idény csapatába, s az egyetlen futballista a Crew történetében, aki gólok és gólpasszok számában is átlépte az ötvenes határt (MLS: 55 és 63).

Hogy hol folytatja karrierjét, arról egyelőre nem tudni semmit.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik