Játékossors: Maradona Ronaldinhót szeretné szerződtetni

Vágólapra másolva!
2020.06.27. 11:02
null
Maradona és Ronaldinho egy 2016-os gálamérkőzésen (Fotó: AFP)
Sajtóhírek szerint az argentin Gimnasia La Plata reaktiválná Ronaldinhót – apró probléma, hogy a 40 éves, aranylabdás labdarúgó még mindig házi őrizetben van Paraguayban. 

 

A szintén argentin Diario El Día című lap számolt be a hírről, miszerint az élvonalbeli klub – melynek vezetőedzője 2019 óta Diego Maradona – szeretné megszerezni a korábbi brazil klasszist.

Az újság megjegyzi: apró szépséghiba, hogy Ronaldinho továbbra sem hagyhatja el Paraguayt, ahol azért tartóztatták le, majd helyezték később házi őrizetbe, mert fivérével együtt hamis útlevéllel próbált belépni az országba. Mint korábban beszámoltunk róla, az ügyészség vádat emelt ellenük, a védelem próbálkozása pedig többször is kudarcot vallott, hogy szabadon engedjék vagy legalább házi őrizetbe helyezzék őket. Ronaldinho eleinte próbálta pozitívan látni a dolgokat, kikerült pár fotó a börtönből arról, hogyalkoholt ivott, illetve aláírásokat osztogatott, továbbárészt vett egy futballtornánis, de hétköznapjai utóbb megváltoztak: eleinte még sztárként kezelték, ajándékokat kapott helyi játékosoktól, szurkolók látogathatták meg, később azonban már csak az ügyvédei mehettek be hozzá. Március 21-én a 40. születésnapját is a börtönben „ünnepelte”.

Ami a labdarúgást illeti, Ronaldinho legutóbb 2016-ban játszott profi szinten, akkor a Fluminense játékosa volt, kilenc meccsen gólt nem szerzett. A visszavonulását később sem jelentette be, helyette úgy nyilatkozott, olyan helyen még örömmel futballozna, ahol ő döntheti el, mennyit edz és senki nem várja el tőle, hogy rendszeresen megjelenjen a tréningeken. Ha valahol, Maradonánál lehet, hogy ez is belefér...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik