Játékossors: irány Kína? Mégsem vonul vissza a City volt középpályása

Vágólapra másolva!
2019.05.19. 09:29
null
Yaya Touré a visszavonulás helyett Kínát választhatja (Fotó: AFP)
„Ha egyszer eljön az ideje, én magam fogom bejelenteni” – írja hivatalos Twitter-oldalán Yaya Touré a visszavonulásával kapcsolatos hírekre reagálva. Mint kiderült, az elefántcsontparti középpályás egyelőre nem akasztja szögre a stoplist, annak ellenére sem, hogy ügynöke május elején erről adott hírt.

 

Dimitri Seluk, Touré ügynöke múlt héten a Twitteren jelentette be, hogy a 35 éves elefántcsontparti végleg abbahagyja profi labdarúgó karrierjét. Tourénak már fél éve nincs klubja, s most úgy döntött, inkább edzőnek áll – írtuk akkor a poszt alapján.

Hogy Touré menet közben gondolta-e meg magát, vagy valami félreértés történt az ügynök és a játékos között, jó kérdés. Mindenesetre – lapértesülések szerint – visszavonulás helyett Kínába tart, ahol a másodosztályú Csingtao Huanghaj játékosa lehet.

„Valóban készülök az edzői karrierre, de jelenleg még nem gondolok arra, hogy főállású edző legyek. Továbbra is arra koncentrálok, hogy futballistaként találjak új kihívásokat. Ha egyszer eljön az ideje, én magam fogom bejelenteni a hivatalos visszavonulásom” – írta Touré.

Touré leginkább az FC Barcelonából és a Manchester Cityből lehet ismerős a futball szerelmeseinek. A középpályás 2018 júliusában hagyta el a Cityt, majd szeptemberben az Olympiakoszhoz igazolt. Mindössze három hónappal később azonban szerződést bontottak vele a görögök, így klub nélkül maradt.

Yaya Touré az FC Barcelonával többek között kétszeres spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes (2009) lett, a Manchester Cityvel háromszor is megnyerte a Premier League-et, az elefántcsontparti válogatottal elhódította az Afrikai Nemzetek Kupáját (2015), továbbá négyszer is megválaszották az év afrikai labdarúgójának (2011–2014).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik