Játékossors: bejelentette visszavonulását Daniele De Rossi

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.06. 19:28
null
Példakép távozik: Daniele De Rossi visszavonul (Fotó: AFP)
Hétfőn sajtótájékoztató keretében bejelentette visszavonulását a Boca Juniors futballistája, Daniele De Rossi, aki elsősorban a Roma legendás játékosaként ismert.

 

„Haza kell térnem. Nem súlyos sérülésről, vagy bármilyen komolyabb problémáról van szó. Egyszerűen úgy érzem, vissza kell térnem a családomhoz. Hiányzik a lányom, és ő is hiányol engem. Én hoztam meg ezt a döntést, amely végleges” – kezdte sajtótájékoztatóját a 117-szeres olasz válogatott középpályás.

„Mindenki megpróbált meggyőzni a maradásról, de meghoztam a döntést, és semmi különleges nincs ebben. A szívem egy részét itt hagyom, senki sem foghatja fel, milyen érzés a Bombonerában játszani, és bemenni a Boca öltözőjébe. Különleges élmény volt.”

„Úgy fogadtatok, mint egy testvért, ezt sosem feledem. Továbbra is nézem majd a Boca meccseit, és biztos vagyok benne, hogy visszatérek még a lelátóra. A klubbal együtt a játékoskarrieremet is magam mögött hagyom. Az viszont biztos, hogy a futballban dolgozom majd a továbbiakban is.”

Nem kizárt, hogy De Rossi ezzel nem csak földrajzi értelemben tér vissza Rómába: egyes sajtóhírek szerint a fővárosi klubot hamarosan megvásárló Dan Friedkin a vezetőségben adhat munkát az olasznak.

Az AS Roma legendája mindent egybevetve 2000-től 2019-ig szolgálta a „farkasokat”. 2001-ben debütálhatott a felnőttek között, 18 év alatt 616 tétmérkőzésen 63-szor volt eredményes. Klubjával bajnoki címet sosem ünnepelhetett, viszont két kupagyőzelmet és két szuperkupa-győzelmet begyűjtött Olaszországban. Tavaly nyáron hagyta el szeretett klubját, az argentin klubnál mindössze fél évig játszott, hat mérkőzésen egy gólt szerzett.

A 36 éves labdarúgó 117-szer léphetett pályára az olasz nemzeti csapatban, összesen 21-szer volt eredményes. 2004-ben ölthette magára először a címeres mezt a felnőttek között, legnagyobb sikere a 2006-os világbajnoki cím.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik