Játékossors: befuccsolt a reggeliző, Washingtonban taxizik Hakan Sükür

Vágólapra másolva!
2020.01.14. 11:43
null
Hakan Sükür újabban taxisofőrként dolgozik
Nagyjából másfél éve számoltunk be az egykoron a Boszporusz Bikájaként ismert korábbi 112-szeres válogatott török csatár, Hakan Sükür kálváriájáról: Törökországban elfogatóparancsot adtak ki ellene, és halálbüntetéssel fenyegető per várná, ha hazatérne. A 2018. szeptemberi cikkünkben még arról számoltunk be, Hakan Sükür kávét árul Kaliforniában, most viszont már az ország keleti felében, Washingtonban él, és taxizik.

A 2008-ban visszavonulóHakan Sükür a török labdarúgás egyik legnagyobb alakja, a válogatott gólrekordere, övé a vb-k történetének leggyorsabb gólja: Dél-Korea ellen a 11. másodpercben talált be a 2002-es világbajnokság 3–2-re megnyert bronzmeccsén – következésképp vb-bronzérmes is, 545 tétmeccset játszott a Galatasarayban, ezeken 295 gólt szerzett.

Pályafutása befejezése után politikai karrierbe kezdett, majd miután egy iskolahálózat bezárása miatt tiltakozott, független képviselőként folytatta a munkát, aztán szép lassan kikerült a parlamentből.

Üzleti gondjai is akadtak, ezért úgy döntött, változásra van szüksége: 2015-ben feltöltődésként Kaliforniába utazott, és beszállt egy ismerőse akkor induló reggelizőhelyébe.

Hiába döntött azonban az önkéntes száműzetés mellett, Kaliforniában is gyakorta szembesült zaklatással, amely vagy őt, vagy családtagjait érte – reggelizője is becsődölt, miután egyre többször gyanús alakok tűntek fel a környékén, megfélemlítették a vendégeit, betörték a hely ablakait.

Sükür családjával ekkor úgy döntött, Kaliforniából átteszi székhelyét a keleti partra, pontosabban Washingtonba – az egykori labdarúgó a nulláról kezdte újra, miután törökországi vagyonát elkobozták.

A német Welt am Sonntag lap munkatársa interjút készített a korábbi válogatott csatárral, abból derült ki, hogy a támadó nemrég kezdett el sofőrként dolgozni az Ubernél, gyakorlatilag tehát taxis.

„Nemrég kezdtem dolgozni. Semmim sincs már sehol a világon. A hazámban elvették a jogomat a szabadsághoz, hogy kifejezzem magam, otthon még dolgozni sem hagytak. Amikor eljöttem Törökországból, mindenemet elkobozták odahaza” – idézte Sükürt a lap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik