Japán: nyolcan álltak ki tizenegy fős csapatok ellen, a kupát így is megnyerték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.02. 16:24
null
Remekül képviselték az iskolát (Fotó: Twitter)
Az egyik japán prefektúrában január és február folyamán leánygimnáziumok rendezték meg egymás közt a szokásos amatőr futballkupájukat. A megszokott 11 fős csapatok vettek részt, kivéve egyet, a Kamimura Gakuen Iga iskola nyolc diákkal kiálló alakulatát. A trófeát egészen hihetetlenül a jókora emberhátránnyal küzdő együttes hódította el.

 

A Kamimura Gakuenoktatási létesítmények sorát vonultatja fel a Japánban lévő Kii-félszigeten. Igában 2017-ben alapítottak egy új gimnáziumot. A kezdeti felvételek nem alakultak a legjobban, ezért 2018-ban az igazgatóhelyettes, Josinaga Teruhiko úgy találta, létrehoz és edzeni is fog egy futballcsapatot, annak érdekében, hogy új tanulók érkezzenek hozzájuk.

Végül nyolc lányt sikerült összeszedniük, ráadásul ebből hatot a kagosimai társiskolából. A cél az volt, hogy az iskola nevének jó reklámot csináljanak, és ezt nem bízták a véletlenre. Naponta 1 órás tréningeket tartottak, különösen koncentrálva a hatékony labdaszerzésre, illetve gyakran cserélve a pozíciókat, pont azért, mert hárommal kevesebben voltak. Ez idő alatt együtt is laktak, így kialakítva a családias környezetet. Egészen januárig tartott a felkészülésük, amikor is elkezdődött Mie prefektúra 18. amatőr kupája a női gimnáziumok között. A kiírásban összesen nyolc iskola vett részt.

Az első mérkőzésen rögtön a zsinórban tízszeres bajnok ellen kellett pályára lépniük. Kihasználva az agresszív játékstílusukat, folyamatos nyomás alatt tartották a riválist, és nem csak hogy helytálltak, de ki is ejtették a címvédő gárdát.

Egészen a döntőig jutottak, ahol szintén megszerezték a vezetést. Végül az ellenfél ki tudta harcolni a döntetlent, így jöhetett a tizenegyesrúgásokból álló szétlövés, amit a többszörös emberhátrányban játszó csapat 4–3-ra megnyert. A kis japán iskola ezzel megszerezte a hőn áhított trófeát és a megérdemelt hírnevet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik