Írország: menesztették a szövetségi kapitányt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.04.04. 18:24
null
Mick McCarthy új csapat után nézhet (Fotó: AFP)
Az Ír Labdarúgó-szövetség szombat délután hivatalos közleményben köszönte meg Mick McCarthy munkáját, és bejelentette, hogy helyét Stephen Kenny veszi át a válogatott szövetségi kapitányaként.

 

A 61 éves McCarthy 2018 végén vette át az ír labdarúgó-válogatott irányítását. Az azóta eltelt időszakban összesen tíz meccsen ült a csapat kispadján, a mérlege öt győzelem, négy döntetlen és csupán egy vereség.

Ennek ellenére korántsem volt megelégedve az ír szövetség a munkájával, hiszen egyenes ágon nem tudta kijuttatni a válogatottat a 2021-re halasztott – részben ír rendezésű – Európa-bajnokságra. Az ír válogatott az Eb-pótselejtezőben Szlovákiával játszik, ám a koronavírus-járvány miatt még nem tudni, hogy mikor kerül sor a pozsonyi találkozóra.

McCarthy hivatalos menesztését szombat délután jelentette be az ír szövetség. Helyét Stephen Kenny veszi át, aki ezt megelőzően az U21-es csapatot irányította. A frissen menesztett szakember korábban már edzette az íreket 1996 és 2002 között, majd visszatéréséig a Sunderland, a Wolverhampton és az Ipswich kötelékében is megfordult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik