ICC: hajrában szerzett góllal verte meg a Bayernt az Arsenal

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.07.18. 07:28
null
Nketiah ünnepli a győztes gólt (Fotó: AFP)
Túl vagyunk az első rangadón a Nemzetközi Bajnokok Kupája (ICC) felkészülési torna idei kiírásában: az Arsenal Eddie Nketiah 88. percben szerzett góljával 2–1-re legyőzte a Bayern Münchent.

A gól nélkül záruló első félidőben Bernd Leno és Manuel Neuer is bemutatott egy bravúrt, az utóbbi helyére beálló Sven Ulreich azonban nem sokkal a második félidő kezdete után már tehetetlen volt: Henrih Mhitarjan pörgette Pierre-Emerick Aubameyang elé a labdát, akinek beadásába Louis Poznanski ért bele balszerencsésen (1–0).

A május óta első mérkőzését játszó Bayern eggyel magasabb fokozatba kapcsolt, és a 71. percben össze is jött az egyenlítés: a korábbi Arsenal-játékos, Serge Gnabry beadása után Robert Lewandowski fejelt a bal felső sarokba (1–1).

A német együttes ezután a győztes gólt is megszerezhette volna, ám előbb a léc, majd Gnabry próbálkozásánál Emiliano Martínez megakadályozta ebben a bajorokat. A túloldalon viszont nem hibázott az Arsenal, s bár még Eddie Nketiah lövését nagy bravúrral védte Ulreich, a néhány perccel korábban beálló angol támadó a szöglet után már nem hibázott, Calum Chambers és Tyreece John-Jules remek összjátéka után közelről bekotorta a győztes gólt. (2–1).

A torna első mérkőzésén a Fiorentina 2–1-re legyőzte a mexikói Guadalajarát.

NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA (ICC)
Arsenal–Bayern München 2–1
Carson,
Dignity Health Sports Park. Vezette: Kevin Stott (amerikai)
Arsenal: Leno (Martinez, a szünetben) – Maitland-Niles, Mustafi (Chambers, 81.), Papasztatopulosz, Monreal (Kolasinac, a szünetben) – Xhaka, J. Willock (Burton, 64.) – Mhitarjan (Nelson, 64.), Özil (Medley, 81.), Aubameyang (Saka, 81.) – Lacazette (Nketiah, 81.). Vezetőedző: Unai Emery
Bayern München, 1. félidő: Neuer – Kehl, J. Boateng, Javi Martínez, Alaba – Thiago Alcantara – Ontuzans, Tolisso, R. Johansson, Arp – Th. Müller. 2. félidő: Ulreich – Kimmich, Süle, Pavard, Poznanski – Stiller, Goretzka – Gnabry, Singh, Coman – Lewandowski. Vezetőedző: Niko Kovac
Gólszerző: Poznanski (49. – öngól), Nketiah (88.), ill. Lewandowski (71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik