ICC: az MU legyőzte a Realt; Malcom betalált a Roma ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.01. 07:01
null
Malcom betalált a Roma ellen, a Barca azonban kikapott az ICC-n (Fotó: AFP)
A Manchester United labdarúgócsapata a Real Madridot, a Tottenham a Milant, a Roma az FC Barcelonát győzte le a Nemzetközi Bajnokok Kupája (ICC) felkészülési torna keretein belül.

MANCHESTER UNITED–REAL MADRID

Alexis Sáncheznek jól megy – az MU januárban szerződtetett szupersztárja a felkészülés során már nem az első gólját szerezte, a chilei emellett a mezőnyben is hasznosabban futballozik.

José Mourinho együttese a 18. percben Sánchez találatával szerzett vezetést, előnyét a 27. percben Ander Herrera révén kettőre növelte, a spanyol középpályás Sánchez fejjel lekészített passza után lőtt 13 méterről a kapu közepébe (2–0).

Az egyébként elég tartalékosan felálló Real Madrid az első félidő hosszabbításában Karim Benzema villanásával szépített. A második játékrész már nem hozott gólt, így a Manchester United 2–1-re legyőzte a blancókat.

Benzema szépítő gólja

TOTTENHAM–MILAN

A mérkőzésen egy találat döntött, ez a 47. percben esett, ekkor Georges-Kévin N'Koudou iramodott meg, majd tizenkét méterről ballal félelmetesen nagy gólt szerzett!


FC BARCELONA–ROMA

Ernesto Valverde nem vitte túlzásba, ami a gránátvörös-kékek kezdőcsapatát illeti, a Barcelona ugyanis a Cillessen – Semedo, Marlon, Lenglet, Cucurella – Arthur, Sergi Roberto, Rafinha – Al. Vidal, El Haddadi, Malcom tizeneggyel állt fel a Roma elleni ICC-meccsen.

Annak ellenére, hogy a spanyolok óriási mezőnyfölényt alakítottak ki, játékuk nem bővelkedett a helyzetekben, igaz, Rafinha már az 5. percben megszerezte a vezetést a Barcának.

A 34. percben egyenlített a Roma – a friss szerzemény, Justin Kluivert iramodott meg a jobb szélen, a középre tett labdát Stephan El Shaarawy belsőzte egyből a kapu közepébe.

A második félidő elején Malcom volt eredményes, akit a Barca épp a Roma orra elől happolt el néhány nappal ezelőtt, innentől azonban már csak az olaszok ünnepelhettek – a „farkasok” a 78. és a 86. perc között háromszor is betaláltak, s 4–2-re megnyerték az összecsapást.

A mérkőzés összefoglalója

NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA (ICC)
Manchester United–Real Madrid 2–1 (2–1)

Miami.
Manchester United:
De Gea – Darmian, Bailly, Fosu-Mensah, Shaw – Fred (Tuanzabe, 68.), Ander Herrera, McTominay (Mitchell, 79.), A. Pereira – Mata (Garner, 83.) – Alexis Sánchez. Menedzser: José Mourinho
Real Madrid: Casilla (Lunyin, a szünetben) – Odriozola (Galache, 62.), Vallejo (Nacho, 77.), Javier Sánchez, T. Hernández (S. R. Rodríguez, a szünetben) – M. Llorente (Asensio, 77.), F. Valverde (Isco, 77.), Vinícius Júnior (Ó. R. Arnaiz, 62.), Ceballos (De Tomás, 62.), Bale (Ödegaard, a szünetben) – Benzema (Mayoral, a szünetben). Vezetőedző: Julen Lopetegui
Gólszerző: Alexis Sánchez (18.), Herrera (27.), ill. Benzema (45+3.)

Tottenham–Milan 1–0 (0–0)
Minneapolis.
Tottenham:
Worm (Gazzaniga, a szünetben) – Walker-Peters, D. Sánchez (Carter-Vickers, 92.), Eyoma, Georgiou (Davies, 77.) – Amos, Skipp, Marsh (Aurier, 77.), N'Koudou – F. Llorente (Szon, 63.), Lucas (Eriksen, 63.). Menedzser: Mauricio Pochettino
Milan: Reina (A. Donnarumma, a szünetben) – Abate (Antonelli, 69.), Musacchio, Romagnoli, Calabria – Kessié, Locatelli, Calhanoglu (Mauri, 78.) – Suso (Halilovic, a szünetben), Cutrone (Tsadjout, 78.), Borini (Kalinic, 70.). Vezetőedző: Gennaro Gattuso
Gólszerző: N'Koudou (47.)

FC Barcelona–AS Roma 2–4 (1–1)
Arlington.
Barcelona: Cillessen – Semedo (Palencia, 61.), Marlon (Brandáriz, a szünetben), Lenglet (Cuenca, 61.), Cucurella (J. Miranda – Arthur (Puig, a szünetben), Sergi Roberto (Monchu, a szünetben), Rafinha (Collado, 61.) – Al. Vidal (Ballou, a szünetben), El Haddadi (A. Ruiz, a szünetben), Malcom (C. Pérez, 61.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
Roma: Olsen (Mirante, a szünetben.) – Florenzi, Manolasz (J. Jesus, 61.), Marcano (Kolarov, 76.), Santon (Cristante, 61.) – Strootman (Schick, 61.), De Rossi (Pastore, 61.), Lo. Pellegrini (Lu. Pellegrini, 61.) – El Shaarawy (Fazio, 76.), Dzeko (Gonalons, 61.), J. Kluivert (D. Perotti, 61.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
Gólszerző: Rafinha (5.), Malcom (49.), ill. El Shaarawy (34.), Florenzi (78.), Cristante (83.), D. Perotti (86. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik