Labdarúgás: Mourinho magabiztos, de nem arrogáns – Ibra

Vágólapra másolva!
2018.10.10. 16:07
null
Ibrahimovic és Mourinho az Inter edzésén 2009-ben
Zlatan Ibrahimovicnak az Internazionaléban és a Manchester Unitedben is volt lehetősége együtt dolgozni José Mourinhóval. A svéd támadó a Mirrornak nyilatkozott a portugál szakemberről.

A riporter először arról kérdezte Ibrahimovicot, hogy szerinte miért olyan különleges Mourinho.

„Először is azért, mert győztes a mentalitása. Mindent megtesz a győzelemért. Ismeri és olvassa a játékot. Manipulál, de nem a játékot, hanem a játékosok elméjét” – mondta a 37 éves labdarúgó.

Zlatan Ibrahimovic Mourinho irányítása alatt 100 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 58 találatig jutott és 23 asszisztot jegyzett. Először az Internél dolgozhattak együtt.

„Emlékszem, hogy amikor az Interhez jött, mindenki kétszáz százalékon teljesített, de nem a csapatért, hanem miatta. Ez teszi őt nagyon különlegessé, más, mint a többiek. Nem klasszikus edző. Dolgoztam együtt Fabio Capellóval, kemény volt, fegyelmezett, és tiszteletre méltó. Mourinho hasonló, ám a karakterét is hozzátette ezekhez az erényekhez. Magabiztos, de nem arrogáns" – jellemezte korábbi edzőjét Ibra, majd megjegyezte, hogy őt is arrogánsnak nevezik, pedig ő is csak magabiztos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik