Nézők előtt győztek az eszékiek a Gorica ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 20:51
null
Mirko Maric szerezte az első gólt (fotó: nk-osijek.hr)
Egygólos győzelmet aratott hazai pályán az NK Osijek csapat a horvát labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a Gorica ellen, így továbbra is jó esélye van arra, hogy odaérjen a nemzetközi kupaszereplést érő negyedik helyre.
HORVÁTORSZÁG 1. HNL
29. FORDULÓ

NK Osijek–HNK Gorica2–1 (Maric 35., Zaper 56., ill. Lovric 93.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az ötödik helyen álló NK Osijek otthonában fogadta a hatodik helyen tanyázó Gorica csapatát abban a reményben, hogy egy esetleges győzelemmel tovább faraghat a hátrányán a még kupaindulást érő helyen álló Lokomotiva Zagrebbel szemben.

A találkozóra – korlátozott számban – visszatérhettek a nézők, így mindjárt jobb hangulat kerekedett. Eleinte azonban úgy tűnt, hogy a vendégek szeretnék jobban a sikert, többször is a hazai kapusnak kellett mentenie. Aztán a félidő közepétől átvette a játék irányítását az eszéki csapat, és egyre többet veszélyeztetett. Aztán a 35. percben szép támadás után Maric meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. 1–0

A második félidő elején beindult a Gorica, egyre-másra tűntek fel az eszéki kapu elé, sőt a kapufát is eltalálták. Aztán amikor arra gondolhatott az ember, hogy a levegőben lóg az egyenlítés, egy gyors kontra után ügyetlenkedtek a hazai védők, Zaper eszmélt a leggyorsabban, és kettőre növelte a hazai előnyt. 2–0

A hátralévő időben többet kezdeményezett a Gorica, de a támadásaiban nem volt átütőerő, és mire sikerült Lovric révén betalálniuk (2–1), már késő volt az egyenlítéshez. Ráadásul az eszékiek ügyesen játszottak az idővel is, így a győzelmükkel továbbra is harcban állnak a nemzetközi kupaszereplésért.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

96. perc: Vége a mérkőzésnek, nyert az Osijek. 2–1
93. perc: GÓÓÓL! Hű, mekkora gól! Lovric szerzett labdát az eszéki tizenhatos bal sarkánál, majd lövésre vállalkozott, és óriási gólt lőtt a bal fölsőbe. 2–1
83. perc: Jugovic
sérült bele egy rossz mozdulatba, le kellett cserélni.
60. perc: Lovric próbálkozott, de Ivusic bravúrral védett.
56. perc: GÓÓÓL! Kettővel vezet az Eszék. Ügyetlenkedtek a vendégek védői a saját kapujuk előtt, nem tudtak felszabadítani, a kipattanóra érkezett Zaper, és néhány lépésről az üres kapuba lőtt. 2–0
47. perc: Kapufa! Cabraja
kevergetett az eszéki tizenhatoson belül, majd váratlanul éles szögből lőtt, és a meglepett Ivusic megkönnyebbülten látta, hogy a labda kijön a bal kapufáról.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, vezet az Eszék. 1–0
40. perc: Kleinheisler maradt a földön, mert jól belerúgott Steenvoorden, aki kapott is egy sárgát.
35. perc: GÓÓÓÓL! VEZET AZ ESZÉK! Kleinheisler játszott két csel utánNdockythoz, aki kitette jobbra a beinduló Maricnak, aki remekül pörgetett a jobb alsóba. 1–0
33. perc: Silva
csapott le egy labdára az elmélázó védők között a tizenhatos előterében, a lövésre már nem maradt energia.
29. perc: Bockaj veszélyes szabadrúgása alig ment el a jobb kapufa mellett.
27. perc: Nem sok hiányzott az eszéki gólhoz! Jobb oldali szöglet után röviden szabadítottak fel a védők, Skoric kanalazta rá a labdát, amely be is surrant volna a jobb alsóba, ha a gólvonalon álló Suk nem ment bravúrosan.
23. perc: Két szép csel után lőtt Maric a jobb alsó felé, de a nem túl erős labda Kahlina zsákmánya lett.
18. perc: Az nagy helyzet volt! Ndiaye szúrta rá nagyon kellemetlenül 8 méterről, Ivusic viszont lábbal védett.
14. perc: Bockaj ötlete jó volt, vagyis hogy az üresen hagyott bal alsóba lőjön, csakhogy az irányzékot valahogy elvétette, jó két méterrel 17 méterről.
8. perc: Bockaj cselezett ki két embert a nagygoricai tizenhatoson belül, de a harmadik már elvette tőle a labdát.
4. perc: Suk próbálta meg egy távoli íveléssel meglepni Ivusicet, de nem járt sikerrel.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az Osijek fehér-kékben, a Gorica tiszta feketében játszik.

 

A CSAPATOK KEZDŐ ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

NK Osijek:Ivusic – Zaper, Skoric, Majstorovic – Igor Silva, Jugovic, Kleinheisler, Talys – Ndockyt, Maric, Bockaj.

HNK Gorica: Kahlina – Muhammed, Steenvoorden, Jovicic, Cabraja – Maslowski, Babec – Dvornekovic, Suk, Lovric – Ndiaye.

 

ELŐZMÉNYEK

Türelmetlen várakozás előzi meg Eszéken a Gorica elleni bajnokit. A szurkolók három és fél hónap után visszatérhetnek a stadionba, és onnan buzdíthatják kedvenceiket,igaz, a létesítmény befogadóképességének harminc százalékát használhatjákki. Emellett a csapatokat a koronavírus-járvány miatt a szabályok további betartására kötelezi a szövetség: a mérkőzés előtt és után sem adhatnak sajtótájékoztatót a vezetőedzők, míg a közösségi távolságtartásra fokozottan figyelnek.

„Sokat jelent, hogy közönségünk ismét szurkolhat nekünk, jó lesz újra hallani az énekeket – mondta Ivica Kulesevic, az NK Osijek vezetőedzője klubja hivatalos honlapjának. – Mindenki bevethető, így a lehető legerősebb együttessel fogadhatjuk vetélytársunkat.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik