Tovább menetel az Eszék, Splitből hozta el a három pontot

Vágólapra másolva!
2020.07.05. 18:43
null
Jól játszott a vendégcsapat, a Splitnek helyzete sem nagyon volt (fotó: NK Osijek)
A horvát labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában az éremért harcoló NK Osijek a Hajduk Split ellen lépett pályára idegenben. Az eszékiek jobban játszottak, de végül egy szerencsés góllal nyertek, így ötpontos előnyt szereztek a Hajdukkal szemben, és egy pontra megközelítették a második Lokomotivát.

 

HORVÁT 1. HNL
33. FORDULÓ

HAJDUK SPLIT–NK Osijek 0–1 (Bockaj 15.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyon fontos meccs várt az NK Osijekre Splitben, ugyanis a helyi Hajduk a találkozó előtt kétpontos hátrányban állt a negyedik helyen, így az éremcsatában „duplán” számított mindkét csapatnak egy esetleges győzelem.

Az eszékiek kezdtek agilisabban, mintha a dalmáciai csapat bentragadt volna az öltözőben. A szlavóniaiak beszorították ellenfelüket, és a 15. percben meg is szerezték a vezetést, igaz, szerencse is kellett ahhoz, hogy Bockaj beadásába senki sem tudott beleérni, így a labda a hálóba vágódott. 0–1

A Splitnek jó 25 perc kellett ahhoz, hogy magához térjen, ehhez talán a fanatikus szurkolók füttyszava is kellett. A 31. percben nem sok hiányzott az egyenlítéshez, mert Eduok fejese a kapufáról jött ki. Végül is némi mezőnyfölénytől eltekintve elég halovány volt a Hajduk, így a vendégek megérdemelten vezettek a félidőben.

A második félidőben is inkább az eszékiek akarata érvényesült, a nagy hazai rohamokból nem lett semmi, bár némi fölényt kiharcoltak a középpályán.

Többet volt a labda a hazaiaknál, a helyzeteket viszont az eszékiek dolgozták ki, így aztán meg is nyerték a meccset, leszakították magukról a Splitet, és már az ezüstérem is elérhető közelségbe került. 0–1

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

95. perc: Vége a mérkőzésnek, győzött az NK Osijek. 0–1
90. perc: Bockaj
lövőkedve mit sem lankadt, ezúttal is lőtt egyet a bal alsó mellé.
80. perc: Grgic kínálta meg középről Posavecet, akiről kijött a labda, de aztán másodszorra megoldotta.
77. perc:Bockaj vette észre, hogy üres a jobb oldalon Maric, adta is a labdát, Maric lövése azonban nem ment be, igaz, éles volt a szög.
64. perc: Remek helyről jutott szabadrúgáshoz a Hajduk. Caktas állt a labda mögé, és 17 méterről, jobbal a sorfalat találta el.
53. perc: Bockaj
kapott jó labdát a tizenhatoson belül, elhúzta a kapus mellett is, de a visszafutó Brnic mentett a gólvonalról.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Vége az első félidőnek, vezet az Osijek. 0–1
45. perc: Radic kapott sárga lapot egy csúnya belépő után.
43. perc: Megint Spoljaric szerezhetett volna gólt, miután remek csellel került lövőhelyzetbe, de Posavec kiválóan nyújtózkodott, és mentette a 11 méteres lövést.
39. perc: Tahiraj cserdített oda kinyújtott lábbal Igor Silvának, és hiába magyarázott, kapott egy sárgát.
31. perc: KAPUFA! Jobb oldali Hajduk-támadás után érkezett a remek középre adás, Eduokról elfeledkeztek az eszéki védők, a nigériai csatár földre fejelt labdája a kapufáról jött ki.
29. perc: Valamelyest magára talált a Hajduk, de ez csak labdabirtoklásban jelenik meg, helyzetekben nem.
20. perc: Fütyül a Poljud. Az történt, hogy Bockaj csapott le egy kipattanóra, 17 méterről rápörkölte, Posavec bravúrral védett, de éppen Spoljaric elé, aki 8 méterről, ajtó-ablak helyzetben fölé bombázott.
16. perc: Megnézték videobíróval is, de nem láttak semmi szabálytalant, a gól érvényes.
15. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET AZ ESZÉK! Bockaj végzett el szabadrúgást jó 35 méterről, az oldalvonal közeléből, beadásnak szánta, de a labda mindenki előtt elsuhant, lepattant, és a jobb kapufáról a hálóba vágódott. 0–1
6. perc: Dzsradi kapott sárga lapot, mert felrúgta Igor Silvát.
4. perc: Posavec
hajmeresztő felszabadítási kísérlete miatt kellett önfeláldozóan mentenie Dimitrovnak a saját kapuja előtt.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Hajduk fehér-kékben, az Osijek tiszta pirosban játszik.

A KÉT CSAPAT KEZDŐCSAPATA:

HAJDUK: Posavec – Juranović, Ismajli, Dimitrov, Tahiraj – Dzsradi, Caktaš, Čuić, Brnić, Jairo – Eduok.
A kispadon: Ljubić, Sentić, Nejašmić, Kreković, Jakoliš, Blagaić, Dolček, Čolina, Radić, Dellova

OSIJEK: Ivušić – Talys, Silva, Majstorović, Lončar – Ndockyt, Žaper – Bočkaj, Pilj, Špoljarić – Marić.
A kispadon: Malenica, Tomelin, Lopa, Caimacov, Grgić, Ćosić, Todoroski, Beljo

 

ELŐZMÉNYEK

Két magyar is pályára léphetne a Hajduk Split–Osijek bajnokin, de egyikük sem lesz ott: a hazaiaknál Gyurcsó Ádám a Puskás Akadémiánál szerepelt kölcsönben, így másik csapatnál nem húzhat szerelést az idényben, míg a vendégeknél Kleinheisler László bokasérüléssel bajlódik, s kihagyja a rangadót − reményei szerint a jövő héten visszatér. A meccs kulcsfontosságú, mert győzelmével a harmadik helyezett Osijek leszakítaná magáról a negyedik Hajdukot. Az eszékiek március eleje óta veretlenek a bajnokságban, két döntetlen mellett öt győzelmet arattak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik