Hollandia: megvan, ki lehet Koeman utódja a válogatottnál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 11:40
null
Sajtóértesülések szerint Frank de Boer a legesélyesebb jelölt a holland kapitányi posztra (Fotó: AFP)
Sajtóértesülések szerint Frank de Boer a legesélyesebb jelölt a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, melyet Ronald Koeman az FC Barcelona kedvéért hagyott ott még augusztusban.


A holland média arról számolt be, hogy az 50 éves szakemberrel hamarosan tárgyalást kezdeményez a futballszövetség (KNVB).

De Boer legutóbb az egyesült államokbeli Atlanta Unitedet irányította, de nem érte el a várt sikereket, így távozott. A játékosként Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győztes, 112-szeres válogatott szakember edzőként az Ajaxszal zsinórban négyszer volt holland bajnok 2010 és 2014 között. A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes holland válogatottnak ő volt a másodedzője.

„Azt hiszem, Hollandiában a miniszterelnöki tisztség mellett a szövetségi kapitányi poszt talán a legfontosabb” – jelentette ki korábban De Boer.

A KNVB célja, hogy a következő, októberben sorra kerülő válogatott meccsekig megtalálja az új szakvezetőt. A felkérést Frank Rijkaard nem vállalta, a szövetség pedig kikérte a játékosok véleményét is, akik közölték, nem szeretnék, ha ismét Louis van Gaal lenne a kapitány, helyette Henk ten Cate – aki az MTK-val kupagyőztes volt – kinevezését javasolják.

A hollandok októberben Mexikó, Bosznia-Hercegovina és Olaszország ellen lépnek pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik