Ajax: megszereznék a korábbi csodagyereket a Realtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.05. 17:45
null
Ödegaard remek szezont fut a Vitesse-nél (Fotó: AFP)
A spanyol Marca Radio jelentése szerint az Ajax a nyáron szeretné megvásárolni a Real Madridtól a jelenleg kölcsönben a Vitesse-nél futballozó Martin Ödegaardot. A fiatal norvég a holland élvonalban remek szezont fut: 21 mérkőzésen öt gólja mellett hat gólpasszt is kiosztott, és ez elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a bajnoki címért a PSV-vel küzdő Ajaxnál komolyan elgondolkodjanak a nyári leigazolásán.

Miután Frenkie de Jong és Maximilian Wöber már bejelentett eladásából az Ajax több mint 80 millió euróra tesz szert a nyáron, bőven van miből a csapat megerősítésére költeni, és a Marca Radio szerint már a kiszemelt is megvan.

A spanyol rádióállomás úgy tudja, az amszterdamiak az idény után klubrekordot jelentő, 20 millió euró körüli összeget ajánlanának a Real Madridnak a korábbi csodagyerekért, a még mindig csak 20 éves Martin Ödegaardért, aki jelenleg kölcsönben a Vitesse-nél jeleskedik.

A négy éve közel hárommillió euróért a Real Madrid Castillához került tehetség már két esztendeje Hollandiában fejlődik, előbb másfél évet töltött a Heerenveennél, majd tavaly augusztusban kölcsönvette a madridiaktól a Vitesse is.

Az Ajaxnál egyébként jelenleg a tíz éve a szerb Miralem Szulejmaniért kifizetett 16.25 millió eurós vételár jelenti a klubrekordot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik