Hollandia: magyar kapusedzőt neveznek ki az AZ Alkmaarnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.18. 13:15
null
Szénási Béla (jobbra) és Nick van Aart (Fotó: az.nl)
Szénási Béla személyében fiatal magyar kapusedzőt szerződtetett az AZ Alkmaar, a 33 éves tréner július elején áll munkába a klub utánpótláscsapatainál – tudtuk meg a holland élvonalbeli labdarúgóklub hivatalos honlapjáról.

 

„Ennek a lépésnek kellett következnie a karrierem során – idézi a holland klub honlapja az egyelőre egy évre szerződtetett Szénási Bélát, aki az U21-es, az U19-es és az U17-es csapat kapusaival foglalkozik majd. – Az AZ utánpótlása kiváló, és számomra, aki szeretnék egyre feljebb és feljebb lépni, remek iskola lesz. Biztos vagyok abban, hogy sokat fejlődhetek itt, alig várom, hogy kezdődjék a munka!”

Szénási a Videoton utánpótlásában nevelkedett, de az NB I-es szereplésig nem jutott el. Egy időre szakított a futballal, ám miután a neje révén Hollandiába került, visszatért a sportághoz, és folyamatosan képezi magát.

2009-től hosszú évekig a harmadik ligás AFC Amsterdam kapusedzője volt, két esztendeje a másodosztályú Volendamnál végez hasonló munkát – az utánpótlásban dolgozik, de foglalkozik a felnőtt kapusokkal is.

„Bélát jó ideje ismerem, és amikor most nekiálltunk kapusedzőt keresni, a listánk elejére írtuk fel a nevét. Nyitott, a tanulásra mindig kész, kitűnő képesítéssel rendelkező szakember, pozitív gondolkodása magával ragadja a környezetét, remekül fog illeszkedni a stábunkba” – mutatta be a magyar trénert Nick van Aart, az alkmaari első csapat kapusedzője.

A kétszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes AZ – a már biztos aranyérmes PSV és az Ajax mögött – a harmadik helyen áll a holland bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik