Hollandia: az élvonalban kaphat állást a volt magyar kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 15:59
null
A Fenerbahce után a Groningennél köthet ki Erwin Koeman (Fotó: AFP)
A jelenleg Phillip Cocu segédedzőjeként a Fenerbahcénál dolgozó Erwin Koeman veheti át a holland élvonalban szereplő, hat mérkőzés után sereghajtó FC Groningen vezetőedzői posztját.

 

Holland lapértesülések szerint ismét vezetőedzői szerepkört tölthet be Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Az 57 éves szakember neve az idei szezont pocsékul kezdő, jelenleg az Eredivisie utolsó, 18. helyén álló FC Groningennél került szóba Jeroen Elshoff televíziós kommentátor állítása szerint.

„Minden észérv szerint megbízható a forrás, akitől hallottam, miszerint a klubvezetőség felkészült arra, hogy ha rövid időn belül nem változik a klub teljesítménye, akkor legyen egy B-tervük. Ez a terv Erwin Koeman” – idézi Elshoffot a voetbalzone.nl

A Groningen jelenlegi vezetőedzőjét, a mindössze 36 esztendős Danny Buijst idén júliusban nevezték ki, ám jelen állás szerint aligha tölti ki a 2020 nyaráig szóló szerződését.

Erwin Koeman 2008 áprilisa és 2010 júliusa között 20 mérkőzésen ült a magyar válogatott kispadján, azóta az Utrecht, az FC Eindhoven és az RKC Waalwijk vezetőedzőjeként, valamint a Southampton és az Everton másodedzőjeként dolgozott – utóbbi két klubnál fivére, Ronald Koeman segítője volt.

A Fenerbahcénál augusztus 2-a óta ténykedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik