Hollandia: a leköszönő kapitány szerint biztató a jövő

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.15. 14:42
A leköszönő Dick Advocaat szerint a Románia elleni barátságos mérkőzésen aratott 3–0-s győzelem bizakodásra ad okot a holland labdarúgó-válogatottnál, amely lemaradt a 2018-as oroszországi világbajnokságról.

„A játékosok ígéretet tettek nekem, hogy ezt a teljesítményt fogják nyújtani a jövő évi meccseken is” – nyilatkozta a bukaresti találkozó után a 70 éves szakember, aki rekorderként köszönt el a kispadtól, ugyanis három holland kapitányi periódusa alatt – a keddivel együtt – összesen 37-szer nyert, így a válogatott legtöbb győzelemmel rendelkező szakvezetője lett.

Advocaatot májusban nevezték ki, miután Danny Blinddel a csapat gyengén szerepelt a világbajnoki selejtezők első felében, ám az együttes a tapasztalt szakember vezetésével is csak a csoportja harmadik helyéig tudott felkapaszkodni, így a 2016-os Európa-bajnokság után a jövő évi vb-ről is lemaradt.

A tréner már a múlt héten bejelentette, hogy a Skócia, illetve a Románia elleni barátságos találkozók után távozik. A búcsú szépre sikerült, hiszen az együttes mindkét meccsét megnyerte.
A holland szövetség egyelőre nem közölte, hogy mikor nevezi meg az új kapitányt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik