Hollandia: a Dortmund tinije ligacsúcsot döntött, fényes jövőt jósolnak neki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.17. 13:54
null
Alexander Isak fényes jövő előtt áll (Fotó: AFP)
Történelmet írt a hétvégén Alexander Isak: a holland élvonalbeli Willem II játékosa betalált a PEC Zwolle ellen hazai pályán megnyert (2–0) bajnokin, ezzel az első légiós lett az Eredivise történetében, aki első 12 mérkőzésén 12 gólt szerez. A Borussia Dortmundtól kölcsönvett svéd támadónak fényes jövőt jósolnak – természetesen a találgatások is elindultak vele kapcsolatban.

 

A De Telegraaf utánajárt: legutóbb az 1964–1965-ös idényben volt példa arra a holland bajnokságban, hogy egy futballista (nevezetesen Hans Venneker, a Feyenoord játékosa) első 12 bajnokiján eljusson 12 gólig. Összehasonlításképp: Zlatan Ibrahimovic öt, Luis Suárez négy góllal indított az Eredivisiében egy tucatnyi mérkőzést követően.

Alexander Isak 2017 januárjában került a Borussia Dortmundhoz, de az első csapatban eddig csak 13 meccsen jutott szóhoz, egy gólt szerzett. Nem meglepő, hogy a fejlődéséért idén januárban kölcsönadták a 19 éves csatárt, és úgy tűnik, a Willem II telitalálat volt. A háromszoros svéd válogatott támadó eddigi 12 bajnokiján 12-szer köszönt be, ráadásul négy gólpasszt is kiosztott. Arról már nem is beszélve, hogy a Holland Kupában is betalált az AZ Alkmaar ellen megnyert elődöntőben – így készülhet csapatával együtt az Ajax elleni május 5-i fináléra.

A kölcsönszerződése az idény végéig tart, a jövőjével kapcsolatban több pletyka is szárnyra kapott. A Kicker úgy tudja, visszatér a nyáron a Dortmundhoz, ahol immár az első csapatban számolnak vele Paco Alcácer váltótársaként. A spanyol Mundo Deportivo nevű lap viszont úgy értesült, a Barcelona is érdeklődik iránta – a katalánok már 2017-ben is megpróbálták megszerezni, de akkor a Dortmundot választotta. Az angol sajtóban a Chelsea-ről lehet olvasni a lehetséges kérők között, de az Anderlecht is szemmel tartja a fiatal játékost.

Apropó, fiatal játékosok: a Bayer Leverkusenben futballozó Kai Havertz (29 meccs/13 találat) az egyetlen tinédzser az európai topligákban, aki több bajnoki gólt szerzett Isaknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik