Henry: Vissza akarok térni az Arsenalhoz

Vágólapra másolva!
2011.03.01. 15:08
null
Henry egy nap visszatérne az Arsenalhoz (Fotó: Action Images – archív)
Thierry Henry egy nap szeretne visszatérni az Arsenalhoz. A New York Red Bulls francia csatára arról nem beszélt, hogy milyen minőségben dolgozna újra korábbi klubjánál, de azt elárulta, azonnal igent mondana az „ágyúsok" hívó szavára.

Thierry Henry, a New York Red Bulls csatára továbbra is szívesen gondol vissza az Arsenalnál töltött időszakára, amikor a klub legeredményesebb játékosává vált 226 találatával.

„Imádom az Arsenalt. Sajnos távoznom kellett annak idején azon okok miatt, amelyekről már számos alkalommal beszámoltam. De annak ellenére, hogy eljöttem az Arsenaltól, sohasem távoztam igazán. Ha bármikor visszatérek, mindig úgy érzem, hogy hazaérkeztem. Az Arsenal egy nagy család, én pedig a klub szurkolója lettem" – mondta Henry a Reutersnek adott interjújában.

„Tudom, milyen érzés volt megverni a Manchester Unitedet. Tudom, mit jelentett a szurkolóknak, amikor a Tottenham ellen játszottunk, és megismertem mindazt, amihez nem elég egy-két év, hanem hosszú ideig kell együtt élni és lélegezni az Arsenallal, hogy megértse az ember" – tette hozzá a francia csatár.

Henry januárban az Arsenalnál edzett, és a futballista boldogan visszatérne hosszabb időre is az angol csapathoz.

„Mondanom sem kell, hogy nagyon szívesen visszamennék az Arsenalhoz. Remélem, egy nap megtehetem. Imádom a klubot, és a lehető legnagyobb segítséget szeretném nyújtani a csapatnak, azok után, amit én kaptam az együttestől" – mondta Henry, aki az „ágyúsok" távolabbi jövőjéről is beszélt.

„Tudom, hogy amikor Arsene távozik a klubtól, az nagyon kemény időszak lesz. Nem tudom, ki tudná helyettesíteni őt. Rettentő nehéz lesz. Nem csak az eredményesség szempontjából, hanem amiatt is, amit ő a klubnak jelent, és amilyenné a klubot változtatta. Biztos vagyok benne, hogy Dennis Bergkamp, Patrick Vieira és Tony Adams is azonnal igent mondana, ha az Arsenal segítséget kérne tőlük. Korábban viccelődtem azzal, hogy még a szerelést cipelni is szívesen visszamennék, de ha egy nap engem akarnak, visszatérnék. Nem tudom, mikor, de vissza akarok térni" – mondta a támadó.

Henry szerint az Arsenal szurkolói azért szeretik igazán az együttest, mert a támadójáték dominál, azaz Arsene Wenger csapata játssza a futballt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik