Hart, Thiago Silva, David Silva, Cavani – a szerződés nélküliek álomcsapata!

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.08.04. 20:34
null
Thiago Silva és Edinson Cavani is távozik a PSG-től (Fotó: AFP)
Ha nem is az eredeti időben, de mostanra minden topliga küzdelmei véget értek, ezzel pedig számos játékos szerződése is lejárt az együttesénél. A Sky Sports ennek apropóján összeszedte a Premier League, a La Liga, a Bundesliga, a Serie A, a Ligue 1 és a Championship szabadügynökeit, hogy álomcsapatot formáljon belőlük.

 

A transfermarkt.de adatai alapján összeállított listába azokat is belevették, akiknek a szerződésük még él, viszont az új idényre már nem érvényes.

A kapuba a 33 éves, 75-szörös angol válogatott Joe Hart kerülne, akinek finoman szólva sem tett jót Pep Guardiola érkezése a Man. Cityhez, előbb kölcsönadogatták, majd 2018-ban végleg el is a Burnleynek – itt az első idényében 19 meccsen védett, a 2019–2020-asban ellenben egyáltalán nem lépett pályára.

Kicsit hasonló helyzetben van az egykor Liverpoolban rendre számításba vett 29 éves Nathaniel Clyne, aki a bajnoki címig tartó menetelésből egy játékpercet sem kapott. Velük ellentétben Jan Vertonghen (33) 30 meccset is lehúzott a Tottenhamben, Thiago Silva (35) pedig 32-szer lépett pályára a bajnok, kupagyőztes, Ligakupa-győztes PSG-ben. A védelem bal oldalára a többnyire balközépen játszó, csupán 21 évese Malag Sarr került be, aki 20 meccsen át erősítette a Nice-t, egyszer még csapatkapitányként is.

A középpályán már izgalmasabb nevekkel találkozhatunk, itt van mindjárt a Manchester Cityt tíz év után elhagyó spanyol irányító, David Silva (34), valamint az egészségi állapota miatt egyre inkább háttérbe szoruló Mario Götze (28), aki 2014-ben még vb-címet érő gólt szerzett. Mellettük a Milannal szóba hozott sokoldalú Burnley-középpályás, Jeff Hendrick (28) fért még itt be.

A támadósor két szélén a Chelsea-ből távozó Willian (31 éves, 11 gól és 9 gólpassz az idényben), valamint a Bournemouth 163 centis izomgolyója, Ryan Fraser (26) található meg, az előretolt ék szerepkörében pedig a fél világgal összeboronált párizsi Edinson Cavani áll.

A 33 éves uruguayi támadó a 2010–2011-es idény kezdete óta 216 gólt szerzett a topligákban, ezzel honfitársával, Luis Suárezzel együtt a negyedik helyen áll, csupán Lionel Messi (356), Cristiano Ronaldo (337) és Robert Lewandowski (236) előzi meg őket.

A SKY SPORTS ÁLOMCSAPATA
Joe Hart – Nathaniel Clyne, Jan Vertonghen, Thiago Silva, Malang Sarr – David Silva, Mario Götze, Jeff Hendrick – Willian, Edinson Cavani, Ryan Fraser

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik