Hajnal Tamásék legyőzték a Man. Cityt - videó

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 22:19
A Borussia Dortmund felkészülési mérkőzésen 3–1-re legyőzte a Manchester Cityt hazai pályán. A megérdemelten diadalmaskodó dortmundiakhoz a 65. percben állt be Hajnal Tamás. A BVB két tizenegyest is rúghatott a mérkőzésen, Lucas Barrios egyet belőtt, egyet elhibázott.

A Hart – Richards, Kolo Touré, Kompany, Kolarov – Wright-Phillips, Barry, Yaya Touré, Johnson – Jo, Adebayor összeállításban kezdő City egy jó Yaya Touré-lövéssel kezdett, majd gyorsan kapott egy gólt. A 7. percben Barry szabálytalankodott a japán Kagava Sindzsivel szemben a tizenhatoson belül, a büntetőt Lucas Barrios beküldte (1–0).Hart – Richards, Kolo Touré, Kompany, Kolarov – Wright-Phillips, Barry, Yaya Touré, Johnson – Jo, Adebayor összeállításban kezdő City egy jó Yaya Touré-lövéssel kezdett, majd gyorsan kapott egy gólt. A 7. percben Barry szabálytalankodott a japán Kagava Sindzsivel szemben a tizenhatoson belül, a büntetőt Lucas Barrios beküldte (1–0).

BARRIOS 1–0
 

 

A City különösebben nem hatódott meg ettől, négy perc elteltével már egyenlített is: Wright-Phillips tette be a labdát, Jo bevetődve érkezett, és nem hibázott – 11. perc, 1–1.

JO 1–1

 

A félidőig mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, Hummels nem találta el a kaput fejesével, Jo lövését Weidenfeller védte, majd a 44. percben Kolarov (a játékvezető szerint...) szabálytalankodott Owomoyelával szemben – a megítélt tizenegyest megint Barrios lőhette. A paraguayi válogatott csatár ismét a jobb sarkot célozta meg, Joe Hart viszont – aki lehet, hogy megint kölcsönbe megy – szépen hárított.

Szünet után az első dortmundi mérkőzését játszó, kitűnő teljesítményt nyújtó Kagava révén ismét vezetett a BVB: a japán légiós a nem túlzottan pörgős manchesteri védők között helyzetbe botladozott, majd szépen kihasználta az előtte adódó ziccert (2–1).

KAGAVA 2–1
 

 

A City-próbálkozások eredménytelenek maradtak, Kompany és Jo is kapu fölé talált, a 82. percben pedig Robert Lewandowski eldöntötte a találkozót. Az akció a jobbösszekötő helyén a lengyel csatártól indult, majd Götze került helyzetbe, tőle Lewandowski elé pattant a labda, s a BVB hetese nem hibázott (3–1).

A dortmundiak a végén már „szemtelenkedtek" is – konkrétan Hajnal Tamás próbálta átemelni Givent, igen messziről –, és végül megérdemelten nyertek a Manchester City ellen.

LEWANDOWSKI 3–1

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Borussia Dortmund (német)–Manchester City (angol) 3–1 (1–1)
G: L. Barrios (9. – 11-esből), Kagava (50.), Lewandowski (81.), ill. Jo (11.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik