Gyász: Sala pilótáját is megtalálnák, újra gyűjt a család

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.11. 08:40
Újabb kutatás indulhat Emiliano Sala repülőgép-balesete kapcsán, miután a lezuhant roncsban a futballista testét ugyan megtalálták, a pilótáét viszont nem. David Ibbotson családja most közösségi finanszírozásban próbál pénzt gyűjteni, hogy másodszor is újrainduljon a keresés. 

Mint ismert,január 21-én a Nantes-ból Cardiffba igazoló Salát a walesi fővárosba szállító repülőgép eltűnt a radarról a La Manche fölött. A hivatalos keresést négy nap múlva leállították, ám később közösségi finanszírozással és magánadományokból folytatták, így február 3-án megtalálták a lezuhant gépet.Mint ismert,január 21-én a Nantes-ból Cardiffba igazoló Salát a walesi fővárosba szállító repülőgép eltűnt a radarról a La Manche fölött. A hivatalos keresést négy nap múlva leállították, ám később közösségi finanszírozással és magánadományokból folytatták, így február 3-án megtalálták a lezuhant gépet.

A roncsban azonban csak egy testet találtak, mintutóbb kiderült, az argentin labdarúgóét. A pilótáét,David Ibbotsonét viszont nem, ezért családja – hasonlóan a korábbi akcióhoz – közösségi finanszírozásbangyűjt pénzt a kutatás folytatásához.

A kitűzött 300 ezer font csaknem fele február 11-ére már összejött, a hír írásakor 140 386 fonton áll a számláló.Hasonlóan az első kutatáshoz, többek közt a PSG francia sztárja, Kylian Mbappé is adakozott, a válogatott futballista 27 ezer fonttal járult hozzá a költségekhez.

Michael Scully on Twitter

A gofundme page for the pilot, David Ibbotson is now in effect. It has been set up by his family. His family deserve to have him home https://t.co/1B9AyffSey


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik