Görögország: Doll is jelölt a szövetségi kapitányi posztra

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.23. 12:12
null
A sport24.gr szerint Thomas Doll is jelölt a szövetségi kapitányi posztra Görögországban
Görög sajtóhírek szerint a legutóbb a Hannovernél dolgozó, előtte a Ferencvárost irányító német Thomas Doll is jelölt a görög szövetségnél a jelenleg betöltetlen szövetségi kapitányi posztra.

 

A sport24.gr szerint három-négy jelöltje van a görög futballszövetségnek a kapitányi posztra, és a kiszemeltek között van az 53 éves német Thomas Doll is. Görögországban úgy tudják, a szakemberrel már felvették a kapcsolatot a helyi szövetség képviselői. Bár az első számú kiszemelt nem ő, hanem a legutóbb PEC Zwollénél dolgozó holland John van’t Schip.

Mint ismert, Doll tavaly még a Ferencvárosnál dolgozott, melyet 2013 és 2018 között irányított, majd tavasszal a Bundesligában bennmaradásért küzdő Hannover élére nevezték ki, de miután a csapat kiesett az első osztályból, távozott a klubtól.

Doll azóta Magyarországon él, nem rég házasodott össze magyar párjával, jelenleg a Balatonnál nyaral.

A görög válogatottat az elmúlt egy évben már két kapitány is irányította. A német Michael Skibbét azután menesztették, hogy a Nemzetek Ligájában kikaptak a finnektől (mint ismert, korábban Magyarországon is vereséget szenvedtek Skibbével). Őt a görög Angelosz Anasztasziadisz követte, de júniusban őt is leváltották, miután Görögország hazai pályán kikapott az Eb-selejtezős csoportjában Örményországtól – az sorozatban már a harmadik veresége volt a csapatnak, amely az olaszok elleni hazai Eb-selejtezőn 3–0-ra kapott ki, míg a törököktől felkészülési meccsen, idegenben 2–1-re. A görögök négy meccs után négy ponttal csak a 4. helyen állnak Eb-selejtezős csoportjukban, szeptemberben a finnek ellen folytatják a sorozatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik