Görögország: a PAOK visszakapta a levont hét pontját

Vágólapra másolva!
2020.07.10. 16:30
null
A PAOK-tól márciusban vontak le 7 pontot (Fotó: AFP)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott a PAOK fellebbezésének, így a görög labdarúgó-bajnokságban szereplő csapat visszakapta a március elején a tulajdonjogi szabályok megsértése miatt levont hét pontját.

 

A határozat azonban csak ideiglenesen segítette a második – már Bajnokok Ligája-indulást érő – helyre a szaloniki gárdát, ugyanis a CAS az ügyet és az ítéletét továbbította a görög szövetség fellebbviteli testületéhez. Hozzátette: az adott körülmények között nem tartotta helyénvalónak végleges és kötelező érvényű határozatot hozni, amely súlyos következménnyel lehet a görög labdarúgásra.

A PAOK és a Xanthi csapatát az Olympiakosz panaszolta be a görög szövetségnél, arra hivatkozva, hogy a két csapatnak azonos a tulajdonosi háttere, ami ellentétes a szabályokkal. Egy ideig még az is az elképzelhető szankciók között szerepelt, hogy a vétkes klubokat kizárják az első osztályból, de a görög kormány utasítására megváltoztatták a fegyelmi szabályzatot, és „csak” pontlevonással büntették őket.

A bajnoki címért zajló versenyfutás tavasszal még szoros volt, az Olympiakosz viszont azóta biztossá tette aranyérmét. A második, még BL-indulást jelentő helyért azonban nagy csatát vív egymással a PAOK és az AEK Athén, előbbinek – a visszakapottakkal – 68, utóbbinak 65 pontja van. A felsőházi playoffban még három fordulót rendeznek, a PAOK vasárnap az Olympiakosz, szerdán az AEK vendége lesz.

Az alsóházi rájátszásban szereplő Xanthi együttesének 12 pontos levonása érvényben maradt, mert a gárda nem nyújtott be fellebbezést a CAS-hoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik