Futball: gólt lőtt szülőhazájának, majd bemutatkozott nevelőhazája ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 12:40
null
Lukas Nmecha gólt lőtt az angol U20-as válogatottban a németek ellen, majd bemutatkozott a német U21-es válogatottban – az angolok ellen (Fotó: Getty Images)
Lukas Nmecha neve alighanem csak a leglelkesebb szurkolók számára ismert, mégis érdekes az ő sztorija.

 

Történt ugyanis, hogy a 20 éves, 183 centiméter magas, szélsőként és csatárként is bevethető futballista kedden pályára lépett a német U21-es válogatottban.

Ebben olyan sok érdekesség nincs még, az Anglia elleni fél órájában gól és gólpassz sem fűződött a nevéhez (a végén a németek egy 91. perces góllal 2–1-re nyertek), úgyhogy még ez sem számít rendkívülinek.

SZÜLŐHAZÁJÁBAN NEM JÁTSZOTT
„Németországban születtem és Hamburgban éltem kilencéves koromig. Németországban nem futballoztam szervezett körülmények között, csupán a barátaimmal játszottunk. Ezt követően Manchesterbe költöztünk a családommal és elkezdtem játszani egy helyi csapatban. Az ott lévő egyik hölgynek volt egy ismerőse a Citynél, és csatlakozhattam a klub akadémiájához” – olvasható a Lancashire Evening Postban írt bemutatkozójában.

A történet ott kezd el csavarodni, hogy a hamburgi születésű, de kilencéves óta a Manchester City kötelékében álló játékos legutóbb – 2018 decemberében – válogatottban az angol U20-asoknál játszott és szerzett gólt – a németek ellen!

Persze a Preston North Endnek kölcsönadott futballista előtt is többen váltottak már korosztályos válogatottat, és alighanem a jövőben is lesz még erre példa.

Lukas öccse, Felix is profi labdarúgó, szintén Hamburgban született és hozzá hasonlóan a Manchester City alkalmazásában áll. Ő is játszott az angol U16-os válogatottban, 2018-ban viszont a német U18-asoknál jutott szóhoz. Ez sem lenne még annyira szenzáció, hiszen a bátyja is hasonló utat jár be – gondolhatnánk. Viszont Felix még Lukas előtt újra meggondolta magát, és most már az angol U19-eseknél szerepel.

Hogy még egy csavart adjunk a történetnek, még az is előfordulhat, hogy a futballisták végül felmenőik miatt a nigériai felnőttválogatottat választják majd!

„VAN IDŐNK DÖNTENI, HOGY VÁLTOZTATUNK-E”

„Az öcsém, Felix szintén a Citynél játszik, és most lett 18 éves. Jelenleg Felix a német válogatottat választotta, míg én az angolt. Mindkettőnknek van még időnk eldönteni, hogy változtatunk-e ezen, ha szeretnénk, de jelenleg mindketten boldogak vagyunk így” – írta ezt még októberben, mint kiderült, azóta mindketten meggondolták magukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik