Futball: Mourinho szerint Ronaldo minden idők legjobbja

Vágólapra másolva!
2019.10.12. 16:45
null
Mourinhót lenyűgözte a 19 éves Ronaldo (Fotó: AFP)
José Mourinho a LiveScore-nak adott interjúban arra a kérdésre is válaszolt, hogy ki a legjobb labdarúgó, akit valaha játszani látott.

 

Az 56 esztendős portugál tréner szerint ez a játékos Ronaldo – no nem CR7, hanem a már visszavonult, kétszeres aranylabdás, kétszeres világbajnok brazil Ronaldo. Mourinho természetesen elismeri Cristiano Ronaldo és Lionel Messi klasszisát, de úgy gondolja, hogy a brazil csatárnál nem született még kiválóbb futballista.

„Ronaldo, a Fenomén a legjobb. Cristiano Ronaldónak és Lionel Messinek hosszabb pályafutása van. Ők már tizenöt éve a csúcson vannak, és erre mindennap emlékeztetnek minket. Bárhogy is, ha szigorúan arról beszélünk, hogy kinek volt a legnagyobb tehetsége és technikája, akkor senki sem múlhatja őt felül” – mondta Mourinho.

Mourinho arról is beszélt, hogy mikor ütött szöget a fejében először ez a gondolat.

„Emlékszem, amikor a Barcelonában futballozott, akkor tudatosult bennem, hogy ő a legjobb, akit valaha láttam futballpályán. A sérülések tönkretették a karrierjét, ami még nagyszerűbb lehetett volna, de az a tizenkilenc éves kölyök, akit akkor láttam, valami egészen különleges volt” – fogalmazott a portugál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik