Futball: Lewandowski megnevezte a világ legjobb öt csatárát!

Vágólapra másolva!
2020.05.17. 11:19
null
Magát nem rakta a listára, ahogyan Cristiano Ronaldót, Lionel Messit, sőt Harry Kane-t sem (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski vitán felül napjaink egyik, ha nem a legjobb csatára. A Bayern München kiválóságát most arról faggatták, szerinte ki az öt legjobb kilences a világon. A poszt meghatározásánál ki is esett napjaink két kiválósága, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, akik nem a tipikus középcsatár helyén játszanak, illetve saját magát sem rakta be természetesen, ez utóbbi a játék kikötése volt.

 

A nagyobb meglepetés, hogy nem került be az angol válogatott csapatkapitánya, Harry Kane sem, ahogyan az elképesztő sebességgel berobbanó Erling Haaland sincs még a lengyel szerint a top 5-ben.

„Nem könnyű kérdés – válaszolta a Bildnek a legjobb ötöt firtató kérdése. – Ha az igazi kilencesként, klasszikus csatárként szereplő támadókat vesszük figyelembe, akkor a Karim Benzema, Timo Werner, Luis Suárez, Sergio Agüero, Kylian Mbappé ötöst mondanám.”

Amint előadta az ötös listáját, a 31 éves csatárt a Dortmundot erősítő Erling Haalandról kezdték faggatni. A Red Bull Salzburgtól érkező támadó a fekete-sárgáknál 12 meccsen 16 kanadai pontnál (13+3) jár, az idényben pedig minden sorozatot figyelembe véve 34 tétmeccsen 41 gól és 10 gólpassz a mérlege – csupán 56 percre van szüksége átlagosan egy találathoz. Lewandowski reméli, a 19 éves norvég titán még évekig a Bundesligát erősíti majd.

„Elképesztő potenciál van benne, és még rengeteg ideje van fejlődni. Nem akarok nyomást helyezni rá a megjegyzéseimmel – mondta a riválist erősítő sztárpalántáról. – Ha keményen dolgozik, még ennél is jobb játékossá válhat, akár a világ legjobb csatára lehet egy napon. Úgy vélem, jót tenne a számára, ha huzamosabb ideig a Bundesligában szerepelne, mielőtt a következő lépést megteszi a karrierjében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik