FTC: Nem szeretnénk egy újabb Intertotó-kupát – Orosz Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.29. 14:35
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója nemrégiben már elmondta a véleményét arról, hogy az UEFA 2021-től egy harmadik sorozatot is szeretne indítani a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga mellé. Hétfőn a Digi Sport reggeli műsorában nyilatkozott újra az ügyről.

Orosz Pál az interjú során elmondta: semmiképpen nem támogatja az ötletet, miszerint az Európa-liga létszámát lecsökkentenék 32-re, és indítanának egy harmadik európai kupasorozatot szintén 32 csapattal.

Amikor ez az egész munka elkezdődött, közel sem erről volt szó. Abból indultunk ki, hogy régebben volt egy BEK, egy KEK és egy UEFA-kupa, és mindegyiknek megvolt a saját presztízse. Jelenleg van egy BL és egy El. Ha valaki kedden és szerdán leül megnézni BL-meccseket, annak csütörtökön ritkán jut eszébe El-meccset nézni, hacsak nem a saját nemzetének csapata szerepel.

Orosz Pál szerint a legjobb megoldás az lenne, ha 48-ról 64-re növelnék az Európa-ligában részt vevő csapatok számát, így több nemzetnek lenne képviselője a második számú európai kupasorozatban. Egyelőre nincs tiszta képe a harmadik, egyelőre „El II-nek” nevezett versenykiírásról.

Nem tudjuk, mit kapnánk, nem tudjuk, milyen koefficiens lenne benne, nem tudjuk, milyen pénzek lennének, nem tudjuk, hogyan lenne pozicionálva a piacon. Jelenleg azt látom, hogy még inkább polarizálni akarják az európai klubfutballt. Nem szeretnénk, hogy az UEFA adjon nekünk újra egy Intertotó-kupát. Semmi értelme annak, hogy létrejöjjön egy harmadik verseny, amiben a top öt bajnokságból a hatodik és a hetedik helyezett csapat indul el” – mondta Orosz Pál, aki nem biztos benne, hogy érdekelné-e egyáltalán az embereket a kupasorozat.

Az interjú során Orosz Pál reagált Hernádi Zsoltnak, a Vidi-főszponzor Mol vezérigazgatójának közelmúltbeli kijelentésére is, miszerint az NB I-ből kiemelkedő csapatoknak érdemes lenne egy erősebb közép-európai ligába megmérettetni magukat. Orosz Pál nem gondolja, hogy ennyivel kiemelkedne akármelyik csapat is a bajnokságból, így ezt nem tartja jó ötletnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik