FTC: „Az edzőt, aki játszatni akart, négy meccs után kirúgták”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.12. 20:15
Kjartan Finnbogason, az NB  I-es Ferencvárosnál fél évet eltöltő labdarúgó a dán bold.dk-nak számolt be a magyarországi tapasztalatairól.

A támadó tavaly nyáron a dán AC Horsenstől igazolt az FTC-hez, amely ingyen szerezte meg a válogatott játékost. Az NB I történetének első izlandi légiósa 14 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a zöld-fehéreknél az őszi szezonban, s bár ezeken a találkozókon hat gólt szerzett, nem tudott alapemberré válni, így pénteken közös megegyezéssel felbontotta a szerződését a klubbal.

„Az edzőt, aki játszatni akart, négy mérkőzés után kirúgták (Thomas Dollt – a szerk.), az új tréner pedig már nem számolt velem. Nem voltam elégedett a játékidőmmel. Úgy érzem, jó állapotban vagyok, szóval el lennék pazarolva a padon. »A pályán kell lennem és megmutatni, hogy mire vagyok képes.« Ezt mondtam el újévkor a mesternek. Ő elmagyarázta, hogy a helyzet nem fog változni, ezért a távozás maradt az egyetlen opció számomra” – fogalmazott Kjartan Finnbogason, aki fél évig volt a Ferencváros játékosa.

A 32 esztendős futballista azonban szép dolgokat is mesélt a rövidre sikerült magyarországi kalandjáról.

„A legjobb létesítmények voltak ott, amiket valaha láttam. Két gyógytornász és egy orvos állt mindennap a rendelkezésünkre a fitneszedzőn és a masszőrön felül.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Ihor Haratin
(ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország, szabadon igazolhatóként), Marten Wilmots (belga, szabadon igazolható, legutóbb Avellino – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Lasa Dvali (grúz, Pogon Szczecin – Lengyelország)
Távozók: Kjartan Finnbogason (izlandi, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dejan Georgijevics (szerb), Julian Koch (német), Rui Pedro Couto Ramalho (portugál), Matías Ezequiel Rodríguez (argentin)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik