Giroud és Evra öt éven keresztül játszottak együtt a francia válogatottban (Fotó: AFP, archív)

 

Mint megírtuk, az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy Patrice Evra 2018 júniusáig szóló eltiltást kapott az európai kupamérkőzésekről, mivel a Vitória Guimaraes elleni Európa-liga-meccs előtt fejbe rúgta csapata, a francia Olympique Marseille egyik szurkolóját. A bejelentés után az OM szinte azonnal, közleményben számolt be róla, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a védővel.

Olivier Giroud az ítélet után nem mentegette Evrát, azt azonban elárulta, hogy együttérez korábbi válogatott csapattársával.

„Bízom benne, hogy vissza fog térni. Írtam neki egy üzenetet, hogy a támogatásomról biztosítsam. Öt nagyszerű évet töltöttünk el együtt a válogatottnál, amelynél mindig a vezető szerepét töltötte be. Nehéz arról beszélni, amit tett, de ösztönös volt, teli érzelemmel. Azt pedig nem is értem, hogy a szurkolók hogyan lehettek olyan közel a pályához. Rengeteg trófeát nyert, remek játékos. Remélhetőleg visszatér még, és méltó módon fejezi be a pályafutását” – mondta az Arsenal támadója, aki gólt szerzett a Wales elleni 2–0-s győzelem során.