Franciaország: Benzema kifakadt, másik országért játszana

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.11.17. 18:52
null
Benzema 2015 óta nem lépett pályára a francia válogatottban, de még nem tenne pontot a történet végére (Fotó: AFP)
Csalódottan üzent a Twitteren Karim Benzema, a Real Madrid francia labdarúgója. Az utóbbi időben remek formában futballozó csatár azt kéri, ha már a francia válogatottban nem léphet pályára, engedjék másik nemzeti csapatban játszani.


Benzema válogatottsága azért került most újra nyilvánosság elé, mert klubedzője, Zinédine Zidane nemrég kijelentette, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitánynak újra meg kellene hívnia őt a nemzeti csapatba. Erre reagálásként Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke az RMC Sportnak elmondta: Benzema remek képességű játékos, aki hétről hétre bizonyít a Real Madridnál, ám a francia válogatottal való kalandja véget ért.

Erre reagált Benzema, aki idáig abban a reményben élt, hogy az elnök nem szól bele a szövetségi kapitány döntéseibe, és hogy ő maga az egyetlen, aki véget vethet válogatott karrierjének. Majd megjegyezte:

„Ha valóban itt a vége, akkor hadd játsszak egy olyan országért, ahol erre lehetőségem van!”

A Real Madrid játékosának szülei származása miatt Algériában játszhatott volna korábban. Mielőtt először játszott volna a felnőttek között a franciáknál, az algériaiak megkeresték, ám kijelentette, hogy bár az afrikai országot is szereti, csak Franciaországot szeretné képviselni a futballban.

Mint ismert, Benzema a szexvideós zsarolásként elhíresült ügy miatt került ki a nemzeti csapatból.

Mathieu Valbuena 2015 júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy „elrendezését” javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől. Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Benzema 2007-ben, az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben 81 találkozón 27 gólt szerzett, 2015 októbere óta nem kapott meghívót Deschamps szövetségi kapitánytól. Így a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságról, valamint a tavalyi, francia győzelemmel végződő oroszországi világbajnokságról is lemaradt.

Karim Benzema on Twitter

Noël je croyais que vous n'interfériez pas dans les décisions du sélectionneur!Sachez que c'est moi et moi seul qui mettrait un terme à ma carrière internationale. Si vous pensez que je suis terminé, laissez moi jouer pour un des pays pour lequel je suis éligible et nous verrons.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik