Franciaország: az ember, aki meg akarta nevelni Ibrahimovicot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.13. 18:02
null
Tony Chapron egyszer kioktatta Ibrát – legalábbis ő úgy gondolta (Fotó: AFP)
Az egyetlen ember, aki nemet mert mondani Zlatan Ibrahimovicnak – így jellemzi magát Tony Chapron játékvezető, akinek karrierje januárban egy világhírű esettel ért véget. Ő volt az, aki a PSG–Nantes meccsen összefutott egy játékossal, majd miután elesett, Diego Carlos után rúgott, majd ki is állította a Nantes védőjét.

„Szégyen, hogy így ért véget a karrierem – mondta a BBC-nek a francia exbíró, aki hamarosan bocsánatot kért a játékostól. A játékos és a csapat nem csinált nagy ügyet az egészből, de a közösségi médiában és a sajtóban felfújták.”

Chapron a BBC-nek arról is beszélt, kit tart a legbalhésabb futballistának.

„Zlatan Ibrahimovic nagyon bosszantó srác. Nemcsak a bírókkal veszekszik, a csapattársait okolja mindenért, és keresi a bajt az ellenfelekkel. Őrült fickó, fantasztikus játékos, de nagyon nehéz vele a pályán. Remélem, színész is egyben, mert rengeteg őrültséget beszél, remélem, nem gondol mindent komolyan.”

Chapron egy konkrét esetet is felidézett, amikor megleckéztette a svéd klasszist. Ibra a Lorient ellen mesterhármast ért el, s a lefújást követően elkérte a labdát a játékvezetőtől, aki éppen Chapron volt.

„Odajött, egészen közel, csettintett, és azt mondta, »A labdát!« – kezdte Chapron. – Négy lányt nevelek, és mindegyiküknek többször elmondtam, a »kérem« a varázsszó, különben nem figyelek oda rájuk. Ez a nevelés Ibrahimovicra is ráfért, tiszteletlen volt. Baj van az életközösségünkkel, ha nem kérünk és nem köszönjük meg. Nem csatlakoztam Zlatan show-jához, talán egyedül én mondtam nemet neki.”

A több mint 1500 mérkőzést vezető játékvezető a saját korábbi munkájára visszatérve elmondta, szerinte az összes bírónak meg kellene fogadnia Winston Churchill következő mondását: „A siker az, amikor hibát hibára halmozol, mégis mindig mosolyogsz. Minden játékvezetőnek így kellene gondolkodnia.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik