Francia Kupa: hosszabbításban verte harmadosztályú ellenfelét a PSG

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.06. 21:01
null
A PSG kameruni játékosa, Eric Maxim Choupo-Moting és Oumar Gonzalez (Villefranche) csatája (Fotó: AFP)
Komoly gondot okozott a Paris Saint-Germainnek a harmadosztályú FC Villefranche a labdarúgó Francia Kupa nyolcaddöntőjében, a párizsiak csupán hosszabbításban nyertek – igaz, akkor már háromszor is betaláltak.

A Villefranche nem akármilyen úton jutott el a legjobb 16 közé, az első három fordulóban ugyanis rendre túlórára kényszerült alacsonyabb osztályú ellenfeleivel szemben. Először az ötödik ligás Limoges-t verte meg emberhátrányban és hosszabbításban 1–0-ra, majd a szintén ötödosztályú Chamalieres-vel játszott gól nélküli döntetlent, de tizenegyesekkel 3–0-ra győzött. Következett a Gravelines elleni csata, és a hatodik ligás ellenfelet is úgy múlta fölül 3–0-ra, hogy az 50. perctől emberhátrányban küzdött, végül a hosszabbításban felőrölte a hazaiak ellenállását. A legjobb 32 között jött egy bravúr, a negyedosztályú, de tavaly döntőt játszó Les Herbiers ellen 2–0-ra nyert a Villefranche.

A PSG a korábbi két mérkőzését simán megnyerte a GSI Pontivy (4–0) és a Strasbourg (2–0) ellenében.

A szerdai mérkőzésre Thomas Tuchel megpróbált tartalékolni, a frissen szerződtetett argentin Leandro Paredes a kezdőcsapatban kapott helyet, de Thiago Silva, Kylian Mbappé és Edinson Cavani csak kispados volt, míg a bokasérüléssel bajlódó Marco Verrattit nem is nevezte.

Ezek után óriási meglepetésre a PSG egyáltalán nem bírt a kis csapattal, ugyan a második félidőben Mbappé és Cavani is beszállt, a rendes játékidőben azonban nem született gól.

A hosszabbítás első félidejében Cavani közeli csúsztatása jelentett veszélyt, de a hazaiak kapusa szépen védett. A 102. percben aztán már Antoine Philippon sem segített: Cavani jobbról szépen centerezett, Julian Draxler pedig egy lépésről nem hibázott (0–1).

A 113. percben eldőlt minden, Cavani tökéletesen indította Mbappét a jobb oldalon, a világbajnok csatár önzetlenül Moussa Diabyhoz passzolt, aki az üres kapuba lőtt (0–2).

A 119. percben Cavani is meglőtte a maga gólját egy sakk-matt helyzet után. 0–3

A másik délutáni mérkőzésen a negyedosztály 14., kieső helyén álló AS Vitré a harmadosztály 9. helyezettjét, az AS Lyon-Duchere-t fogadta. A vendégek a korábbi négy mérkőzésük közül hármat is idegenben nyertek meg, otthon viszont az élvonalbeli Nimes-t búcsúztatták.

A Lyon-Duchere az esélyeknek megfelelően kezdett, Jonathan Rivas-Marouani a 8., majd a 22. percben is betalált. A hazaiak a 32. percben szépítettek William Gros fejesével, és még a félidő vége előtt Maxime Le Borgne 25 méteres szabadrúgásgóljával sikerült egyenlíteniük is (2–2).


A második félidő már nem volt ennyire mozgalmas, és úgy tűnt, hosszabbítás következhet, amikor a 94. percben a hazaiak tizenegyeshez jutottak, Rémi Laurent pedig higgadtan a jobb sarokba gurított. 3–2


A nap harmadik mérkőzésén a vendég Lille túl korán emberhátrányba került Adama Soumaoro 19. percben kapott piros lapja miatt, de a Rennes sokáig semmit sem tudott kezdeni a helyzettel. Sőt, a 65. percben a Lille szerzett vezetést Nicolas Pépé góljával, ezt kilenc perccel később Jordan Siebatcheu kiegyenlítette.

A francia utánpótlás-válogatott csatár nem elégedett meg ennyivel, a 91. percben második góljával továbbjuttatta a Rennes-t 2–1.

FRANCIA KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
FC Villefranche (III.)–Paris Saint-Germain 0–3 – hosszabbítás után
G:
Draxler (102.), Diaby (113.), Cavani (119.)

AS Vitré (IV.)–AS Lyon-Duchere (III.) 3–2
G:
Gros (32.), Le Borgne (41.), Laurent (94. – 11-esből), ill. Rivas-Marouani (8., 22.)

Rennes–Lille 2–1
G:
Siebatcheu (74., 91.), ill. N. Pépé (65.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik