Fortuna Liga: megszakadt a DAC győzelmi sorozata

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.11.02. 19:02
null
Fotó: Dömötör Csaba
A DAC hazai pályán gól nélküli döntetlenre végzett a szeredi csapattal, míg a szintén odahaza játszó éllovas Slovan 2–0-ra megverte a szeniceieket a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) szombati játéknapján. A dunaszerdahelyiek négy győzelem után veszítettek pontokat a bajnokságban, a pozsonyiak sorozatban harmadszor nyertek.

 

Három nappal aNagyszombat elleni kupasiker után ismét benépesült aMOL Aréna: pontosan 6887 szurkoló volt jelen aSzered elleni találkozón, az impozáns dunaszerdahelyi létesítmény jubileumi 50. bajnoki találkozóján. Ez több, mint amennyien atöbbi szombati Fortuna Ligá-s találkozón voltak együttvéve.

A Szered nem rúg sok gólt, de keveset is kap – ezt az első perctől látni lehetett. Avendégek negyven méterre asaját kapujuktól szinte élő falat húztak, jelszavuk arombolás volt.

Ahazai csapat mezőnyfölényben játszott, atalálkozó elején Kalmár Zsolt és Vida Máté veszélyeztetett. Akilencedik percben óriási helyzetet hagyott ki Ramirez, aki formás támadás végén az ötösről fölé durrantott. A 27. percben Ronan akapufát találta telibe.

Amásodik félidőre Vida Máté nélkül futott ki ahazai csapat. Hyballa mester nem akart kockáztatni, mivel amagyar válogatott az első félidőben összeszedett egy sárga lapot. Óriási volt ahazai fölény, szinte felbillent apálya. Egy óra játék után Vida Kristopher lökete után már avendégkapus is verve volt, de a Szerednek segített akapufa. Az egyik lövés követte amásikat (amásodik félidőben összesen tízszer próbálkoztak asárga-kékek), de alabda csak nem akart bejutni akapuba. Valószínű, ha reggelig játszanak, akkor sem rúgtak volna gólt adunaszerdahelyiek…

„Sajnos, a mai ilyen meccs volt. Ott voltak ahelyzeteink, de sajnos nem tudtuk őket értékesíteni. Kétszer akapufát találtuk el, többször remekelt akapus, sok lövésünket blokkolták avendégjátékosok. Hiányzott némi szerencse is. Még kreatívabbnak kellett volna lennünk, jobban kellett volna koncentrálnunk ahelyzeteknél. Két pontot elvesztettünk” – értékelt ahazai csapatkapitány, Kalmár Zsolt.

Mivel aSlovan győzött, már hat pont az előnye aDAC előtt.

Az első félidő nagyon gyenge volt. Afordulás után uraltuk a mérkőzést, de ma negyvenöt perc nem volt elég, hogy győzzünk. Összességében csalódott vagyok” – mondta adunaszerdahelyi edző, Peter Hyballa.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
14. FORDULÓ
FC DAC 1904 (Dunaszerdahely)–Sered (Szered) 0–0

DAC:
Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté egyaránt kezdett, Mátét a szünetben, Kristophert a 72. percben lecserélték.
Slovan Bratislava (Pozsony)–Senica (Szenice) 2–0
Slovan: sem Guzmics Richárdot, sem Holman Dávidot nem nevezték.
Az élcsoport: 1. Slovan 35 pont, 2. Zilina 30 (13 mérk.), 3. DAC 29, …6. Sered 18, …10. Senica 14

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik