Június 13-án folytatódik a rövidített szlovák élvonalbeli bajnokság (Fotó: Dömötör Csaba)

Eredetileg még tíz fordulót játszottak volna a csapatok, de csak ötször lépnek pályára.

„Három lehetőségünk volt – mondta a többórás egyeztetés után Végh Tibor, a DAC elnöke – Berekeszteni a bajnokságot, lejátszani a teljes programot, vagy rövidített formában befejezni az idényt. Az utóbbi lehetőséget a klubok nagy többséggel elfogadták. A tervek szerint a rájátszás első fordulójára június tizenharmadikán kerülne sor, mindegyik csapat ötször lép pályára. A felsőházban, illetve az alsóházban mindenki egy meccset játszik mindenkivel. Az első három csapat játszik háromszor otthon.”

A DAC hazai pályán a Michalovce ellen folytatja a bajnokságot, ezután Nagyszombatba utazik Bernd Storck új csapata, majd a Mol Arénában az éllovas Slovan (Holman Dávid együttese) és a Zsolna következik. Az utolsó fordulóban, július tizenegyedikén Rózsahegyen szerepel a csallóközi csapat. Befejezik a Szlovák Kupát is, amelyben a DAC elődöntős.

A döntő szót az állami hatóságok és a tisztifőorvos mondja ki, de információnk szerint még az sincs kizárva, hogy a kedvezően alakuló szlovákiai járványügyi helyzet miatt nézők előtt játszanak a klubok.