Fortuna Liga: folytatódhat a bajnokság, a DAC esti meccsel kezd

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.06.03. 16:20
null
Bernd Storck jövő szombaton debütálhat a DAC kispadján (Fotó: dac1904.sk)
Elhárult az utolsó akadály is: a közegészségügyi hivatal elfogadta a Ligás Klubok Uniójának (LKU) a mérkőzések megrendezéséhez szükséges kézikönyvet, így a szlovák Fortuna Liga június 13-án elrajtolhat.

 

Ugyan már május 12-én elküldte az LKU a kézikönyvet, de nagyon sokáig nem kapott választ. Hétfőn még maga Igor Matovic miniszterelnöksem tudott érdemleges választ adni, mikor kap zöld utat a foci.

„Szerdán kaptuk meg a választ, hogy elfogadták a kézikönyvet. Mivel három héttel ezelőtt küldtük el, és azóta újabb enyhítések léptek életbe, a jelenlegi helyzethez fogjuk frissíteni” – mondta Ivan Kozák, az LKU elnöke, aki szerint most az a legfontosabb, hogy elhárult az utolsó akadály, hogy ismét lehessen Szlovákiában foci.

Csütörtökön kezdődnek meg a játékosok és a szakmai stábok koronavírus-tesztelése.

A jelenlegi előírások alapján június végéig 500, júliustól az év végéig maximum ezer néző lehet a stadionokban. Azok a klubok, amelyek a legmagasabb nézősereg előtt játszanak (DAC, Slovan, Trnava), nehezményezik ezt a megkötést, és felhívással fordultak a megfelelő szervekhez, hogy a jelenlegi remek egészségügyi helyzetre való tekintettel változtassák meg ezt a megkötést. „Foglalkozni fogunk a kérdéssel, ugyanis a futballstadionok nyitottak. Bízunk benne, hogy ezek a megkötések változni fognak” – zárta le Kozák.

A DAC még egy felvetéssel fordul az illetékes szervekhez: miként fogja az állam úgy, mint más ágazatokban, mérsékelni a klubok gazdasági veszteségeit. Eddig ugyanis nem kaptak semmilyen kompenzációt.

Nyilvánosságra került a Fortuna Liga rájátszásának pontos menetrendje: a DAC jövő szombaton, 20 órakor fogadja a Michalovcét (Nagymihály). Vasárnap, június 21-én Nagyszombatba (20.00) utazik a Storck-legénység, majd két hazai meccs jön: június 28-án a Slovan (20.00), aztán július 4-én (18.00) a Zsolna elleni. A sárga-kékek július 11-én (18.00) Rózsahegyen zárják a bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik