Fortuna Liga: elhalasztották a következő két fordulót

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2020.03.09. 19:08
null
Elhalasztották a Slovan–DAC mérkőzést is (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Elhalasztják a következő két fordulót a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga).

Szlovákiában folyamatosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, hétfő kora estig hét személynél mutatták ki. A Szlovák Labdarúgó-szövetség hétfőn délelőtt úgy döntött, hogy a felnőtt első és másodosztály mérkőzésein kívül, amelyeket nézők nélkül játszottak volna le, elhalasztja az összes bajnoki találkozókat.

ZÁRT KAPUS VÁLOGATOTT MECCS

A szlovák szövetség hétfő délutáni közleményében azt írta, felkészült arra, hogy a szlovák egészségügyi miniszter javaslatának megfelelően a közelgő tömegrendezvényekhez hasonlóan a Szlovákia–Írország Eb-pótselejtezőt is zárt kapuk mögött rendezzék meg, és a meccsre jegyet váltó szurkolóknak visszatérítsék a belépők árát.

Szlovákiában az országos öregfiúk és korosztályos bajnokságok hétvégi fordulóját is későbbre halasztották.

Kora este azonban a válságstáb értekezlete után Peter Pellegrini leköszönő miniszterelnök bejelentette, hogy két hétre Szlovákia területén felfüggeszti az összes sportesemény megrendezését.

Ez azt jelenti, hogy tizennégy napig nem lesznek Fortuna Liga-meccsek sem. Így elhalasztják a DAC–Nagymihály (március 15.) és a Slovan–DAC (március 21.) találkozót is.

„Természetesen elfogadjuk a döntést, az első helyen az emberek egészsége van. Ki kell értékelnünk a helyzetet, és el kell dönteni, hogyan folytatódhatnak a küzdelmek” – mondta Ivan Kozák, a Fortuna Ligát irányító szervezet elnöke.

A jelenlegi állás alapján csak a válogatott szünet után, április 4-én lenne bajnoki találkozó. A Nemzeti Sport információi alapján megtörténhet az is, hogy a válogatott szünetben is pótolhatják az elmaradt találkozókat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik