Bernd Storck kiütéses győzelemmel debütált a DAC kispadján

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 19:50
null
Bernd Storck kiütéses győzelemmel debütált a DAC kispadján (Fotó: Duducz Tibor)
A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után folytatódott a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság is: a Fortuna Liga rájátszásának első fordulójában a Dunaszerdahely hazai pályán 5–0-ra legyőzte a Nagymihályt (Zemplín Michalovce), így Bernd Storck kiütéses sikerrel mutatkozott be a DAC kispadján.

Nagyon furcsa látvány fogadta azokat a szerencséseket, akik kilátogathattak a dunaszerdahelyi Mol Arénába. Az üres lelátók. Az előírások alapján maximum 500-an lehetnek Szlovákiában a stadionban, ám ebbe a számba beletartoznak például a játékosok is. A DAC vezetősége minimalizálta azoknak a számát, akik szükségesek a találkozó lebonyolításában. Így végül 319 szurkoló foglalhatta el a helyét a lelátón.

#AdjátokVisszaAFocinkat – ez a felirat fogadta pályára lépő játékosokat, míg a B-közép helyén egy óriási sárga-kék vásznat feszítettek ki a szurkolók, ezen a 12-es szám szerepel.

A szokásos névsorolvasási show elmaradt, de azért így is taps kísérte a nevek sorolását. Nagy üdvrivalgás hangzott fel, amikor Bernd Storck edző neve hangzott el. A térfélválasztás után a játékosok körbeállták a kezdőkört, és közösen tapsoltak azoknak, akik a koronavírus-járvány alatt az első vonalban harcoltak. Felhangzott a Nélküled, és nem hiányzott a magyar himnusz sem. Sajnos, csak hangszórókból, nem 10-ezer sárga-kék drukker torkából.

Bernd Storck, a hazaiak új mestere három magyar játékost is a kezdőbe jelölt. Kalmár Zsolt és Schäfer András végig a pályán volt, Vida Mátét a 76. percben lecserélte. Németh Krisztián sérült, ezért nem volt tagja a keretnek.

A játékosok nehezen vették fel a kellő ritmust, igaz, ez érthető is volt, hiszen 99 napja nem játszottak tétmeccset. Az idő múlásával kezdett megmutatkozni a Dunaszerdahely tudása. Fél óra játékot követően Kalmár kiugratása után Eric Ramírez tálalt Marko Divkovic elé, a horvát csatár pedig megszerezte a hazaiak vezető gólját. 1–0

A fordulás után aztán gálázott a DAC. Előbb ismét Divkovic lőtt gólt (2–0), majd tíz perc sem telt el, és gyönyörű akció végén megérkezett a harmadik gól: Schäfer András kiugratta César Blackmant, aki visszajátszotta a labdát, amelyet Kalmár Zsolt 15 méterről a jobb alsóba lőtt. 3–0

Kalmár Zsolt gólja

Nemsokára ismét Divkovic volt a hős, lapos lövésével szemben Kira tehetetlen volt (4–0). Az utolsó szó Blackmané volt, aki Kalmár Zsolt passza után megszerezte első gólját a DAC mezében. 5–0

Kalmár gólpassza és Blackman gólja

Remek, ötletes támadójátékkal teljesen megérdemelten győzött a DAC. Ma este csak egyvalami hiányzott a Mol Arénából: a dunaszerdahelyi közönség.

A szombati első mérkőzésen Holman Dávid kezdett a Slovanban, amely az utolsó pillanatokban szerzett góllal gyűrte le a rózsahegyi csapatot, és újabb lépést tett bajnoki címe megvédése felé. A gólt Zan Medved szerezte a 89. percben – ő váltotta Holmant a 81.-ben.

SZLOVÁKIA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ, szombati mérkőzések
DAC–Zemplín Michalovce 5–0 (Divkovic 31., 57., 68., Kalmár 65., Blackman 91.)
Slovan–Ruzomberok 1–0
Az állás: 1. Slovan Bratislava 58 pont (23 mérk.), 2. Zilina 45 (22), 3. DAC 41 (23), 4. Trnava 30 (22), 5. Michalovce 30 (23), 6. Ruzomberok 28 (23)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik