Fortuna Liga: beállt, belőtte – Kalmár gólja is kellett a DAC győzelméhez

DUDUCZ TIBOR (Garamszentkereszt)DUDUCZ TIBOR (Garamszentkereszt)
Vágólapra másolva!
2019.10.26. 20:47
null
Kalmár Zsolt öt gólnál jár a szlovák bajnokság jelenlegi kiírásában (Fotó: Lelkes Ernő/dac1904.sk)
Sorozatban a negyedik mérkőzését nyerte meg a DAC a szlovák labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga), a csereként pályára küldött Kalmár Zsolt vezető gólt szerzett az FK Pohronie otthonában 2–0-ra megnyert találkozón.

A Garamszentkeresztre érkező DAC-szurkolók a házigazda Pohronie vezetőedzőjét éltették a szombati bajnoki mérkőzés előtt – no, igen, az újonc csapatot Radványi Miklós irányítja, aki a nyolcvanas-kilencvenes években 168 mérkőzésen szerepelt a dunaszerdahelyi együttesben, és 60 gólt szerzett.

„Nagyon jólesett, köszönöm szépen!” – mondta utóbb a szakvezető.

Ami a mérkőzést illeti, az előző kiírás ezüstérmese volt az egyértelmű esélyes, jóllehet az első félidőben nem tudott mit kezdeni a betömörülő hazaiakkal. Peter Hyballa vezetőedző szemlátomást ideges volt, már fél óra elteltével elküldte melegíteni Kalmár Zsoltot és Eric Davist.

„Nagyon mérges voltam játékosaimra, a hazaiak jobbak voltak az első félidőben” – ismerte el a DAC szakvezetője.

Nos, ahogyan az várható volt, a második játékrészt már a pályán kezdte a térdsérüléséből nemrégiben felépülő Kalmár Zsolt, valamint Eric Davis, s egyből meg is változott a játék képe. Ekkor a DAC már jól érzékelhetően uralta a mérkőzést, és kisvártatva meg is szerezte a vezetést, méghozzá a csereként beküldött magyar középpályás révén: Eric Ramírezzel kényszerítőzött ragyogóan a 61. percben, s a visszakapott labdát a hazaiak kapujába lőtte. Ezt követően Kalmár újabb gólt szerezhetett volna, ám balszerencséjére a lesen álló Ramírez hozzáért a labdához. Hogy ne legyen izgalmas a vége, arról Dominik Kruzliak gondoskodott, aki a 85. percben megduplázta a vendégek előnyét, egyszersmind elvarrta a szálakat. A DAC sorozatban a negyedik mérkőzését nyerte meg a Fortuna Ligában.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (Kalmár gólja 1:37-től)

„Nagyon boldog vagyok, hogy betaláltam, a gólomat a közelmúltban született fiunknak, Noelnek ajánlom – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt.Kemény mérkőzést játszottunk szívós rivális ellen, de ha el akarjuk érni a célunkat, az ilyen meccseket valahogy be kell húzni. Nemrégiben épültem fel térdsérülésemből, Peter Hyballa vezetőedzővel egyeztetve abban maradtunk, hogy fokozatosan kapom a meccsterhelést. Eddig minden a legnagyobb rendben.”

A dunaszerdahelyiek két mérkőzést játszanak a jövő héten. Szerdán a Nagyszombatot fogadják a Szlovák Kupában, majd szombaton a Szered érkezik hozzájuk a Fortuna Ligában.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
13. FORDULÓ
Pohronie (Garamszentkereszt)–FC DAC 1904 (Dunaszerdahely) 0–2
DAC:
Vida Kristopher és Vida Máté is végig játszott, Kalmár Zsoltot a szünetben becserélték, vezető gólt szerzett.
Az élcsoport: 1. Slovan Bratislava 29 pont (12 mérk.), 2. DAC 28, 3. Zilina 27 (12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik