Ezekiel Hentyt hivatalosan is bemutatta a Slovan (Fotó: skslovan.com)

 

A futballista csütörtökön az Instagam-oldalán jelentette be, hogy távozik az NB I-es Puskás Akadémiától.

Az ebben az idényben 12 bajnokin 7 gólt szerző támadó udvariasan köszönetet mondott a csapatnak, amelynek büszkén hordta a mezét: a jelek szerint jó szájízzel váltak el egymástól a felek. Arról már korábban is szóltak sajtóhírek, hogy a pozsonyi Slovan játékosa lehet, s a klub pénteken be is jelentette a nigériai támadó átigazolását.

„Már 2018-ban is kapcsolatba kerültünk egymással, de most jött el a megfelelő pillanat, hogy a Slovan játékosa legyek. Óriási öröm számomra, hogy az ország legsikeresebb, nemzetközi színtéren is jól csengő nevű klubjában folytathatom. A csapat több mérkőzését is követtem az ősszel, például az Európa-ligában a Wolverhampton és a Besiktas elleni találkozókat. Alig várom, hogy hasonló élményekben legyen részem itt” – idézte Hentyt az skslovan.com. 

A 185 centi magas, 26 esztendős labdarúgó 4.5 éves megállapodást kötött a pozsonyiakkal. A Slovan ezt leszámítva nem közölt részleteket a szerződésről.  

Henty 2017 júliusában került Magyarországra, a Transfermarkt szerin félmillió euróért vette meg a Videoton a Lokomotiv Moszkvától, egy évre rá azonban a Puskás Akadémia szerződtette, majd az egész idényre kölcsönadta Eszékre. A PAFC színeiben 30 tétmérkőzésen 13-szor volt eredményes.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Artem Favorov (ukrán, Deszna Csernihiv – Ukrajna), Jakub Plsek (cseh, Sigma Olomouc – Csehország), Luciano Slagveer (holland, FC Emmen – Hollandia)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: – 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
 –
Kiszemeltek:
Távozók: Ezekiel Henty (nigériai, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe távozók: Fülöp Lóránd (romániai, Sepsi OSK – Románia), Kiss Tamás (DVTK), Skribek Alen (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
A nyáron távozik, de már bejelentették: Hegedűs János (DVTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: